2024. május 25. - Orbán

Látogatóbarát lett a Paksi Atomerőmű

A Paksi Atomerőmű Zrt. 35 millió forintos költséggel felújított tájékoztató- és látogatóközpontja szombaton nyitotta meg kapuit, az első vendégek Kalocsáról érkeztek.
2009. szeptember 6. vasárnap 08:04 - HírExtra
Mittler István kommunikációs igazgató az MTI-nek elmondta, hogy a megnyitása óta 350 ezren keresték fel a látogatóközpontot, ami időközben elhasználódott, illetve a Paksi Atomerőmű Zrt. új projektjeit nem jelenítette meg.

Felmerült, hogy új központot építenek, esetleg a mostani központban készül egy teljesen új tematikára épülő összeállítás. Végül a legkisebb költséggel járó megoldást választották: megújították, bővítették, korszerűsítették a bemutatóterem anyagát.

A kommunikációs igazgató elmondta, hogy a felújítás során korszerű technikai eszközökkel érdekessé, interaktívvá tették a kiállítást. Nemcsak a paksi atomerőmű teljesítményét követhetik nyomon a vendégek, de internetes kapcsolat segítségével az ország áramellátásának pillanatnyi helyzetét is megismerhetik, élő képet láthatnak a vezénylőteremből, kipróbálhatják egy kerékpár segítségével, hogy mennyi áram termelésére képesek.

A megújult látogató központ külön foglalkozik három fontos területtel, amelyek az utóbbi időben kerültek a figyelem középpontjába: így a blokkok teljesítménynövelésével, az üzemidő hosszabbítással és az új blokkok építésével.

Új elem, hogy egyes pontokon magyar, német és angol nyelvű tájékoztatást kapnak a látogatók, így több információhoz jutnak a vendégek önálló tárlatlátogatás során is.

A megújult látogató központ elsőként kalocsai vendégek fogadott. A Paksi Atomerőmű Zrt. hagyományosan szeptember első hétvégéjén nyílt napot tart, és a körzetében lévő településekről fogad látogatókat. A Bács-Kiskun megyei városból ötszáz vendég érkezett szombaton, akik a látogató központ mellett üzemlátogatáson is részt vettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását