2024. május 20. - Bernát, Felícia

Egyházzenei fesztivál kezdődött

A Bazilika mellett négy templom ad otthont idén a vasárnap kezdődött 3. pécsi Egyházzenei Fesztiválnak.
2009. szeptember 6. vasárnap 21:12 - HírExtra
Szamosi Szabolcs pécsi orgonaművész kezdeményezésére 2007-től az Egyházzenei Fesztivál napjaiban különleges muzsikák szólalnak meg a baranyai megyeszékhely templomaiban. Idén szeptember 13-ig a Bazilika, a Lyceum Templom, a Cella Septichora, a Belvárosi Templom, a Ferences Templom és a Piusz Templom ad otthont a koncerteknek, míg a Szent Mór Iskolaközpontban CEDAME elnevezésű konferenciasorozaton vehetnek részt az érdeklődők. A közreműködők és a közönség a Ferencesek templomában közös misén lehetnek együtt, és a fesztivál ideje alatt a látogatók betekintést nyerhetnek a Pécsi Orgonagyár működésébe.

Az elkövetkező egy hétben fellép többek között a Mecsek Kórus, a Pécsi Kodály Gimnázium Bartók Béla Leánykara, az Ars Regia énekegyüttes, a Pécsi Református Kollégium Vegyeskara, a Híres Pannonia Régizene Együttes, valamint a Szeráfi Kórus. A fesztivál keretében pedig gregorián dalokat ad elő dzsesszesítve Szamosi Szabolcs orgonán és Gráf Ádám jazztrombitán szeptember 10-én este fél nyolctól a pécsi Bazilikában.

Az eseménysorozat a pécsiek és a vidéki látogatók egyik közkedvelt programja, amelynek rendezője a Pécsi Püspökség és a Pécs Sopianae Örökség Kft. Az Egyházzenei Fesztivál a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program 2009-es felvezető évének támogatott rendezvénye.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását