2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az MSZP is jelölhet tagokat az ovb-ba

Az MSZP választmánya részt vállalhat a választási időszakban a párt ideiglenes politikai kormányaként működő országos választási bizottság (ovb) tagjainak kijelölésében.
2009. szeptember 5. szombat 13:01 - HírExtra
Simon Gábor választmányi elnök a testület budapesti ülésének kezdetén tartott napirend előtti felszólalásában szombaton elmondta: az országos elnökség javaslata továbbgondolható, az ovb további taggal egészíthető ki, vagyis a választmány részt vállalhat az ovb tagjainak kijelölésében.

Véleménye szerint az ovb kibővítésekor a párt egységét és a kollektív érdekét kell alapul venni, ezért helyt kell adni azoknak a választási bizottságban, akik dolgozni akarnak és megvan ehhez a párton belüli támogatottságuk.

"Szeretnénk, hogy ha minél többen a pályán focizva és nem a tribünön szurkolva vállalnának szerepet a következő időszakban" - fogalmazott.

Hozzátette: olyan választások előtt állnak, amikor az MSZP-nek minden erőforrását meg kell mozdítania.

A politikus a választmány által is megvitatandó 2010-es költségvetést takarékosként, feszesként jellemezte, amelynek prioritásai között a közbiztonság és a munka becsületének helyreállítása szerepel.

Az MTI a héten úgy értesült, hogy az MSZP országos elnöksége azt javasolja majd a választmánynak, hogy a korábban tervezett öt helyett három taggal egészítse ki az ovb-t, és a választmányra bízná egy negyedik tag jelölését.

A testület választott tagja lenne így Ficsor Ádám távozó titokminiszter, Molnár Csaba kancelláriaminiszter és Botka László Csongrád megyei elnök. Az MTI információi szerint a választmány jelöltjeként Teleki László, a romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott neve csakúgy felmerült, mint Baja Ferencé, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkáráé és Tóth Józsefé, aki a XIII. kerület polgármestere és egyben a Baloldali Önkormányzati Közösségnek is az elnöke.

Az MTI úgy tudja, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem választott tagként, hanem csak meghívottként vehetne részt az ovb munkájában Burány Sándor fővárosi és Boldvai László Nógrád megyei pártelnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását