2024. április 30. - Katalin, Kitti

Újabb Magyarok Nyilai-gyanúsított

Tizenkettőre emelkedett a Magyarok Nyilai-ügy gyanúsítottjainak a száma, miután e hét közepén elfogták az állítólagos terrorista csoport egy újabb feltételezett tagját.
2009. szeptember 4. péntek 09:52 - HírExtra
A Nemzeti Nyomozó Iroda e hét szerdán vett őrizetbe egy férfit, akiről azt gyanítják, hogy a Budaházy György nevéhez kötődő „Hunnia mozgalom” egyik „katonája” volt. E minőségében – a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúja szerint – 2007. áprilisától folyamatosan részt vett a mozgalom tagjainak különböző, politikusok elleni támadásokra történő felkészítésében, illetve maga is ajánlkozott a tervezett cselekmények elkövetésére.

A hatóságok gyanúja szerint egy, a mozgalom tagjai részvételével 2009. április 6-án tartott budapesti találkozón átvett egy futball labdába rejtett robbantó szerkezetet abból a célból, hogy azt április 8-án felrobbantsa egy miskolci országgyűlési képviselő ingatlanánál. A nyomozók szerint a gyanúsított tisztában volt azzal, hogy a robbantásra használni kívánt anyag alkalmas emberi élet kioltására.

Ez alapján a főügyészség emberölés előkészületével, valamint robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsította meg a férfit, aki panaszt tett az őrizet vétel és a gyanúsítás ellen is, majd megtagadta a vallomástételt.
Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását