2024. április 30. - Katalin, Kitti

Draskovics utópiája

A rendőrség legyen láthatóbb és elérhetőbb, legyen ott, ahol az emberek megnyugvást, biztonságérzetet várnak tőle.
2009. szeptember 3. csütörtök 19:36 - HírExtra
A kormány pontosan tudja, hogy az eddig megtett lépéseken túl továbbiakra is szükség van - hangsúlyozta az igazságügyi és rendészeti miniszter, hozzátéve: a napokban "jól kidolgozott, újszerű intézkedések sorozatát" fogják bejelenti annak érdekében, hogy a rendőrség hatékonyan, a polgárok elvárásainak megfelelően láthassa el feladatát.

"Meggyőződésem, hogy a nagyatádiak, a somogyiak pontosan azt várják, mint Magyarország minden más polgára, nagyobb rendet, több biztonságot" - mondta a miniszter, aki szerencsés városnak nevezte Nagyatádot amiatt, hogy rendelkezik egy szépen felújított, modern rendőrkapitánysági épülettel.

Beszédében Draskovics Tibor kitért arra is, hogy ma mintegy másfélezerrel több rendőr van, illetve lesz a következő hetekben az utcákon, közterületeken, s ez megítélése szerint a bűncselekmények számának csökkenésében is látszik.

"Ki kell ezt a csökkenést mondani" - folytatta, magyarázatként hozzátéve: a közvélemény, látva a képernyőn a nagyon súlyos bűncselekményeket, ugyanis hajlamos megfeledkezni arról, hogy mit mutatnak a tények.

A miniszter szerint a tények azt mutatják, hogy a közrend erősödik. Még akkor is, fűzte hozzá, ha vannak települések, vannak országrészek, ahol bizony az emberek - egyébként valóságosan - ennek ellenkezőjét tapasztalhatják.

A 28 millió forint pályázati támogatással, döntően az Országos Rendőr-főkapitányság biztosította forrásból, összességében 204 millió forintból felújított nagyatádi kapitányság átadásán a miniszter gratulált az ott dolgozó rendőröknek, ám mégis azt kívánta: minél kevesebb időt töltsenek az épületben, és minél többet legyen ott, ahol a polgárok őket látni szeretnék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. szeptember 3. 21:39
Azt persze ő is tudja, hogy amiről nincs feljelentés, az nem is számít bűnügynek. Amit ő és az általa lezüllesztett rendőrség művel, az a jogbiztonság megcsúfolása.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását