2024. április 28. - Valéria

A klímaváltozás megöli a Földet?

A klímaváltozás gyorsul, a világ a szakadék felé rohan - jelentette ki csütörtökön a genfi Klíma Világkonferencián Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár.
2009. szeptember 3. csütörtök 20:21 - HírExtra
A politikus azt kérte a világtól, hogy siessen az átfogó klímaszerződés megkötésével, mert az éghajlat felmelegedése gazdasági katasztrófát fog okozni, és a tengerek szintje akár két méterrel is megemelkedhet az évszázad végére. Ban emlékeztetett arra, hogy az üvegház hatást okozó gázok kibocsátása még mindig gyors ütemben fokozódik.

"Nem engedhetjük meg magunknak a lassú haladást, gyors haladás kell" - hangsúlyozta. "Azt sem engedhetjük meg, hogy a decemberben kezdődő Koppenhágai Konferencia kudarcot valljon" - tette hozzá. A dán fővárosban az lesz a feladat, hogy megkössék a kiotói jegyzőkönyv helyébe lépő új globális megállapodást a Föld éghajlatának alakításáról 2012 után.

A főtitkár elmondta, hogy az északi sarkvidékről, Norvégiából érkezett a konferenciára, és saját szemével is meggyőződhetett arról, hogy a jégtakaró gyorsabban vékonyodik, mint azt a tudósok előre jelezték. Az északi sarkvidék 2030-ra jég nélkül maradhat a nyarakon. A grönlandi jégtakaró elolvadása megemeli az óceán vízszintjét, és megváltoztatja a Nyugat-Európa éghajlatát meghatározó Golf-áramlat irányát - figyelmeztetett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását