2024. május 16. - Mózes, Botond

Intenzív osztályon a merénylő

Egészségi állapotának rosszabbodása miatt három napja egy tripoli kórház intenzív osztályán ápolják a lockerbie-i merényletért elítélt egykori líbiai titkos ügynököt - közölte egy líbiai tisztségviselő.
2009. szeptember 2. szerda 21:23 - HírExtra
Abdelbászet Ali Mohamed al-Megrahit 2001-ben ítélte életfogytig tartó szabadságvesztésre egy skót bíróság, amely bizonyítottnak találta a líbiai titkos ügynök részességét az eddigi legsúlyosabb nagy-britanniai terrormerényletben. A rákbetegségben szenvedő Megrahit - aki mindig is tagadta bűnösségét - a skót kormány "méltányossági megfontolásokra" hivatkozva nemrégiben szabadon engedte.

A líbiai biztonsági szolgálatok egyik tisztségviselője a francia hírügynökségnek elmondta, hogy Megrahit három napja a tripoli egészségügyi központ daganatos betegeket kezelő osztályán ápolják. A brit hírügynökségnek egy tisztségviselő úgy nyilatkozott, hogy Megrahi állapota súlyos, a férfi már nem tud beszélni.

Az amerikai Pan Am légitársaság Londonból New Yorkba tartó Boeing 747-es óriásgépét 1988. december 21-én időzített pokolgéppel robbantották fel; a merényletben 270-en vesztették életüket, köztük négy magyar utas. A repülőgép lángoló roncsai 11 ezer méteres magasságból a skóciai Lockerbie-re zuhantak, az áldozatok közül tizenegy a kisváros lakója volt.

A skót kormánynak Megrahi elengedésére vonatkozó döntését súlyos bírálatok érték a brit ellenzék és az amerikai kormány részéről is, különösen azután, hogy a volt ügynököt hazájában nemzeti hősnek kijáró ünnepléssel fogadták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. szeptember 2. 21:47
Ezt a tömeggyilkost nem szabadott volna kiengedni.Áldozatainak ki adott kegyelmet?Közöttük a 4 Magyarnak!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását