2024. május 20. - Bernát, Felícia

Biztonsági őrre lőttek

Feltehetően légpuskával lőttek rá hétfő este egy biztonsági őrre Szekszárdon, a férfi védőmellényt viselt, így nem sérült meg.
2009. szeptember 2. szerda 12:34 - HírExtra
A biztonsági őr helyszíni ellenőrzést végzett egy tüzéptelepen, amikor egy kis kaliberű fegyverrel, feltehetően légpuskával rálőttek - mondta Máté Dezső, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője. Miután a légpuska nem minősül lőfegyvernek, a nyomozást súlyos testi sértés kísérlete gyanújával folytatja a szekszárdi kapitányság - tette hozzá.

Máté Dezső emlékeztetett: a férfi ellen nem ez az első támadás. 2009 januárjában késsel próbálták megsebesíteni, akkor a szúrás a zsebében lévő mobiltelefonon akadt el. A megyei főkapitányság emberölési kísérlet gyanújával nyomozott, de értékelhető nyomot nem találtak, így megszüntették az eljárást. Máté Dezső hozzátette: a mostani eset után elemezni fogják a korábban történteket is.

Dobrovolni Dezső, a megtámadott férfit foglalkoztató őrző-védő cég ügyvezetője az MTI-nek arról számolt be: ezúttal már negyedszer érte támadás a 30 éves biztonsági őrt. Kétszer próbálták késsel megszúrni, egyszer kővel dobták fejbe - akkor rövid időre elvesztette az eszméletét-, most pedig rálőttek. Dolgozóikat a januári támadás óta speciális védőmellénnyel látták el, amely a késszúrástól megvédi őket.

Az ügyvezető hozzátette: a cég biztonsági őrei több telephelyen járőröznek véletlenszerűen. Mint mondta, mind a négy támadás egy helyszínen történt, ahonnan nem tűnt el semmi. "Ebből arra következtetünk, hogy a cél nem a lopás volt, a támadás a biztonsági őr ellen irányult" - fogalmazott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását