2024. május 20. - Bernát, Felícia

Rudolf a válogatottban is bizonyítana

Rudolf Gergely, a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott Debrecen labdarúgója a magyar válogatottal is sikerekre tör.
2009. szeptember 1. kedd 18:28 - HírExtra
"Hasonló sikerre készülök, mint a Debrecennel" - mondta hétfőn a támadó. "Most két olyan találkozó jön, amely nagyon fontos nekünk és egész Magyarország számára, hiszen szeretnénk továbbjutni, ennek az első fontos lépése lesz a szombati összecsapás. Nem lesz könnyű, de bízom a csapatban."

A két együttes első mérkőzésén, tavaly szeptember 10-én Stockholmban 2-1-re nyertek a házigazdák. A svédek Ka:llström révén szereztek vezetést a 55. percben, Holmén pedig 64.-ben növelte az előnyt. A 93. percben Rudolf szépített.

"A kinti mérkőzésen nagyon jól játszottunk, sajnálom, hogy ott nem sikerült a pontszerzés. Nagyon bízom benne, hogy ez most összejön. Játékban szerintem föléjük tudunk emelkedni, jól kell védekezni, elől pedig szerintem be fogunk találni a kapuba. Ibrahimovic mellett is rengeteg jó labdarúgójuk van, akik Európa élcsapataiban futballoznak. Nekünk egységes csapatként kell működnünk, mint azt eddig is tettük, s akkor minden esélyünk megvan a sikerre."

Rudolf a Levszki Szófia elleni BL-selejtező visszavágó egyik kulcsfigurája volt, hiszen a Debrecen az ő bombagóljával növelte előnyét. Mint azt elmondta, a siker csak doppingolja a játékosokat: "Nem érzem a nyomást, inkább örülök neki, hogy újra kezdenek bízni bennünk az emberek."

A mostani mérkőzés előtt a válogatottból több védő is kiesett, valamint sokan vannak olyanok, akik egy esetleges sárga lap után kénytelenek lennének kihagyni a portugálok elleni összecsapást, ám Rudolfot ez sem zavarja: "Természetesen gondolunk rá, de egy válogatott nem tizenegy emberből áll, eddig is voltak változások a keretben és a csapatban, tudjuk pótolni a kiesőket."

A játékos szerint szoros mérkőzés várható mindkét találkozón: "Papíron nincs nagy különbség a válogatottak között, például a portugálok csak döntetlent játszottak az albánokkal hazai pályán, mi pedig oda-vissza megvertük őket. Persze tiszteljük az ellenfelet, de nekünk csak magunkkal kell foglalkoznunk."

A Levszki elleni mérkőzésen egy hosszabb gólcsendet tört meg Rudolf, ráadásul szombaton a nagy rivális Nyíregyháza elleni bajnoki találkozón kétszer volt eredményes. Mint azt elmondta, nem zavarta, hogy a góllövés ezt megelőzően nem jött össze neki: "Idáig sem voltam ideges, inkább csak más szerepkörben futballoztam, ahonnan nehezebben kerül a kapu közelébe az ember. Most a Nyíregyháza és a Levszki ellen kicsit feljebb játszottam, ennek pedig meglett az eredménye."

A 24 éves Rudolf eddig nyolcszor ölthette magára a válogatott mezét, egyetlen találatát a svédek ellen jegyzi. Első mérkőzését tavaly augusztus 20-án Montenegró ellen (3-3) játszotta a Puskás Ferenc Stadionban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását