2024. május 18. - Erik, Alexandra

Megőrzi reálértékét az egészségügyi büdzsé

Reálértéken nem fog csökkenni a jövő évi egészségügyi költségvetés.
2009. szeptember 1. kedd 14:58 - HírExtra
"Reálértéken ugyanannyi költségvetési forrás áll majd rendelkezésre, mint az idén" - közölte az egészségügyi miniszter.

Végleges számokat a miniszter nem mondott, arra hivatkozva, hogy kedden tárgyalja a kabinet a költségvetés tervezetét első olvasatban.

Kökény Mihály szocialista politikus szintén egy budapesti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a költségvetési előirányzat szerint "nincs elvonás, nincs zárolás", így az egészségügyi szolgáltatások működésére nem jut kevesebb forrás, mint az idén, sőt - tette hozzá - "kicsivel" több is jut.

Idén, az elvonások után, a gyógyító előirányzatok tényleges várható kiadása 714,5 milliárd forint körül alakulhat, míg 2010-ben, a tervezés jelenlegi szakaszában, 730 milliárd forint áll majd rendelkezésre úgy, hogy ebből az előirányzatból az ideinél 18 milliárddal kell kevesebbet költeni a járulékra és a tételes egészségügyi hozzájárulásra - ismertette Kökény Mihály.

A politikus hozzátette: a kiadások belső szerkezete még egyeztetés tárgya, csakúgy mint a gyógyszertámogatás és a gyógyászatisegédeszköz-támogatás mértéke is. Az idei előirányzathoz képest e két utóbbi területen is az idei előirányzathoz képest is szerény növekedés lesz.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat és az Országos Vérellátó Szolgálat finanszírozásának javítása elsődleges - mondta Kökény Mihály.

A 2010-es költségvetés tervezetét szeptember 11-én nyújtja be a kormány az Országgyűlésnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását