2024. május 23. - Dezső

Az MKP nem tiszteli Szlovákiát?

A szlovák parlament elnöke jelképes értékűnek és a Szlovákia iránti tisztelet hiányának tekinti, hogy a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) képviselői a szlovák fenntartások ellenére is részt vesznek pénteken Budapesten a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) ülésén.
2009. szeptember 1. kedd 11:22 - HírExtra
Ülésezik a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa, de a Szlovák Köztársaság területén, a szlovák alkotmányjog alapján megválasztott képviselők Budapestre utaznak a Magyar Országgyűlésbe" - jelentette ki Pavol Paska abban az interjúban, amelyet kedden, a szlovák alkotmány napja alkalmával hozott nyilvánosságra a TASR szlovák hírügynökség.

Paska emlékeztetett: Szili Katalinnal, az Országgyűlés elnökével való legutóbbi találkozóján a szlovák fél legfőbb követelése az volt, hogy a magyar fél vonja ki a KMKF-et a parlament hatásköréből.

A szlovák házelnök ugyanakkor sajnálatát fejezte ki afelett, hogy Szili szeptember 14-én távozik az Országgyűlés éléről; személyében Szlovákia olyan partnert veszít el, akivel jó párbeszéd folyt a két ország közti "égető problémákról".

Paska azt állította: Szili volt az, akivel a legfőbb magyar közjogi méltóságok közül a leginkább zökkenőmentes volt a párbeszéd.

Szili távoztával és a parlamenti választás közeledtével szerinte most "kissé zavaros helyzet" alakult ki, mert nem tudja, milyen lesz a következő partnere. Nem zárja ki azt sem, hogy a közeledő magyar választás miatt a szlovák-magyar parlamenti párbeszéd esetleg "zsákutcába kerül".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását