2024. május 18. - Erik, Alexandra

Eörsi szerint robbanni fog a szlovák-magyar válság

A szlovák nagykövet elleni támadás arra utal, hogy egy puskaporos hordón ülünk - mondta Eörsi Mátyás az MTI-nek pénteken.
2009. augusztus 28. péntek 13:01 - HírExtra
Csütörtökön két férfi leszorította az útról a szlovák nagykövet autóját, őt magát a nemzetiségéért szidalmazták majd elhajtottak. A férfiakat a rendőrség később elfogta.
A szabad demokrata politikus emlékeztetett arra, hogy az előző nap Molotov-koktélt dobtak a szlovák nagykövetség épületére. Azt mondta, ha egy ilyen támadás célt ért, "itt valami fel fog robbanni".

A parlamenti képviselő azt javasolta a kormánynak, hogy biztosítsanak speciális védelmet mindenkinek, aki a szlovák államot képviseli Magyarországon. Közölte, hogy véleménye szerint a legkomolyabb rendőri védelmet kell felajánlani. Hozzátette, nem érti a rendőrséget, akik tanúként hallgatták meg az elkövetőket, mert véleménye szerint legalább a közlekedés veszélyeztetése miatt el kellene marasztalni a támadókat.

Eörsi Mátyás azt is kijelentette, hogy "a két ország vezetőinek, elsősorban Szlovákiának most végig kellene gondolnia, hogy hova vezethet az a nacionalizmus, amely az elmúlt hetek politikáját jellemzi.

Szlovákia budapesti nagykövetségének épületére szerda hajnalban dobott egy támadó Molotov-koktélokat, a palackok nem gyulladtak fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását