2024. május 5. - Györgyi

Mi lesz a drágán felújított helikopterek sorsa?

Kétségessé vált azoknak a Mi-17-es helikoptereknek a szolgálata, amelyeket egy Gyurcsány Ferenc rokonságával egykor kapcsolatban álló vállalkozó cége korszerűsíttetett a Magyar Honvédségnek csaknem egymilliárd forintért - írta a szerdai Magyar Nemzet.
2009. augusztus 26. szerda 08:35 - HírExtra
A lap információi szerint a Solar Kft. által korszerű eszközökkel felszerelt "szovjet" helikopterek idővel azért nem repülhetnek, mert nagyjavításra szorulnak. A felújításukat ugyanis úgy végezték el, hogy félig már kirepülték az üzemidejüket. A korszerű változatra kiképzett katonáknak tehát várniuk kell a gépek újabb nagyjavítására, kockára téve a jártasságukat - hívja fel a figyelmet a lap.

"Azt a légierőnél sem értik, hogy miért nem az üzemidő-hosszabbításon átesett egyéb gépeket vitték ki Oroszországba korszerűsítésre a Solar Kft. képviselői. Feltehetőleg arra gondolhattak, hogy a korszerű gépek újabb nagyjavításával is a céget bízhatják meg közvetítőként" - olvasható a cikkben, amely arra is kitér, hogy a Solar Kft., amelynek ügyvezetője, Dési János egy időben egy cégben tevékenykedett a volt miniszterelnök anyósának testvérével, ifjabb Apró Antallal, számtalan megbízását kapott a Honvédelmi Minisztériumtól (HM) az elmúlt nyolc évben.

A kft. ügyvezetőjének "kiterjedt politikai ismeretségéről" szólva a lap megemlíti: Dési János 1995 és 1998 között igazgatósági tagja volt például a Regainvest Rt.-nek, ahol ezekben az időkben ifjabb Apró Antal kapott helyet a felügyelőbizottságban.

A lap megszólaltatta Dési Jánost, aki - mint írták - cáfolta, hogy megbízásaihoz köze lenne a politikai kapcsolatainak. A Solar ügyvezetője a lap állítása szerint ugyanakkor nem tudott válaszolni arra a kérdésre, jelenleg van-e még repülési idejük az általuk felújított forgószárnyasoknak, a HM pedig mindössze annyit közölt az ügyben, hogy a honvédség helikopterei üzemszerűen, a kiképzési tervnek megfelelően látnak el feladatokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását