2024. május 4. - Mónika, Flórián

MSZP: Hazafiatlan a Fidesz

Az MSZP szerint "kifejezetten hazafiatlan", hogy a révkomáromi államfői fiaskó után a Fidesz "belerúg" a magyar kormányba, miközben a múlt pénteken történtekről az álláspontjuk nagyjából ugyanaz.
2009. augusztus 24. hétfő 21:37 - HírExtra
Szanyi Tibor szocialista képviselő az MTI-nek adott hétfői telefonos interjújában azt mondta: meg van ütközve azon, hogy miközben szinte az összes meghatározó hazai párt álláspontja hasonló Sólyom László köztársasági elnök elmaradt látogatásával kapcsolatban, addig a Fidesz támadja a magyar kormányt.

Úgy fogalmazott, azt látják Szlovákiában, hogy "ők is hülyézik a magyar kormányt, meg a Fidesz is hülyézi a magyar kormányt, akkor már ketten ütnek egyet". Amit a Fidesz külpolitikai téren művel, az nagyon hazafiatlan dolog - fűzte hozzá a szocialista politikus.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt: ami a magyar államfő Révkomáromba tervezett útjával kapcsolatban történt, az azt is mutatja, hogy a jelenlegi magyar kormánynak nincs tekintélye és gyenge.

Sólyom Lászlót pénteken nem engedték be Szlovákiába. Robert Fico szlovák miniszterelnök péntek délután, rendkívüli sajtóértekezleten jelentette be a pozsonyi döntést, miután tanácskozott Robert Kalinák belügyminiszterrel és Ján Packa országos rendőrkapitánnyal. Az erről szóló diplomáciai jegyzéket átadták Magyarország pozsonyi nagykövetségének. A köztársasági elnök a lépést példátlannak, a két szövetséges állam viszonyában megmagyarázhatatlannak és kimenthetetlennek nevezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Kis Lajos
2009. augusztus 25. 10:55
Szíjjártóval egyetértek. A Fidesz pedig sajnos valóban hazafiatlan, de nem azért amiért Szanyi gondolja.
p-Aga
2009. augusztus 24. 22:56
Bagoly mondja verébnek...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását