2024. május 2. - Zsigmond

LMP: Nem agyatlan fűnyírással kell átalakítani a MÁV-ot

Nem agyatlan fűnyírással kell nekiállni a MÁV - egyébként szükséges - átalakításához, hanem a helyi busz- és vonatmenetrendeket kell összehangolni, és a gerinchálózati, ütemessé tett menetrendhez igazítani - közölte a Lehet Más a Politika.
2009. augusztus 24. hétfő 17:02 - HírExtra
Álláspontjuk szerint az "ijesztő dilettantizmus lehetetlenné teszi, hogy a hazai vasúthálózatot egy jól működő, regionális alapon szervezett rendszerré alakítsák."

Hozzátették ugyanakkor: nem állítják, hogy minden mellékvonalra szükség van, de abban biztosak, hogy a most nyilvánosságra került lista végrehajtása "óriási, nehezen kijavítható károkat okozna a hazai közlekedésben".

Fónagy János, a Fidesz szakpolitikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja határozottan elutasítja a vonalbezárási terveket, mert - mint fogalmazott: a vasútvonalak bezárása alapvetően ellentétes Magyarország, a magyar emberek, a magyar gazdaság érdekeivel. Hozzátette: az intézkedés azzal jár, hogy az érintett településeken lakó emberek nem tudnak eljutni munkahelyükre, iskolába, orvoshoz, a közigazgatási központba.

A Kötött pálya blogon is megjelent lista szerint bezárnák a többi között a Győrszabadhegy-Veszprém, a Kaposvár-Siófok, a Mezőtúr-Battonya és a Szeged-Röszke közötti vasúti vonalat is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

PEPITA
2009. augusztus 24. 17:18
Ez a LMP. az szdsz. utód pártja ettől sem lehet jóra számítani.A vasút nem azért emészti fel a pénzt mert olyan sokba kerül, hanem azért mert a kormánypárt hazudik. Dilettáns vezetői vannak,olyanok mint a kormányban.Ezeket a vezetőket azért rakták a MÁV. élére ,hogy a pénzt tisztára mossák a pártjuknak,a vasutat az ország előtt lejárassák.2002.-töl mióta hatalmon vannak csak egy grafikont kell megnézni,hogy a vasútba fektetett pénz,hogyan emelkedik.De ezeket a pénzeket mindet zsebre rakták.Na ezért áll a MÁV. ott ahol van.A milliárdokat vissza kellene a zsebekből pakolni és lehet,hogy már is nyereséges lenne.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását