2024. május 19. - Ivó, Milán

Felesleges ez a háború?

Egy közvélemény-kutatás szerint minden második amerikai véli úgy, hogy az afganisztáni háború nem éri meg a fáradtságot és ellenzi, hogy újabb amerikai katonákat küldjenek oda az iszlám lázadók ellen harcolni.
2009. augusztus 20. csütörtök 11:12 - HírExtra
Arra a kérdésre, hogy az afganisztáni háború megéri-e a fáradtságot, a megkérdezettek 51 százaléka választolt nemmel és 47 százalékuk igennel a The Washington Post és az ABC News számára 1000 felnőtt részvételével készített felmérés szerint, amelynek eredményét helyi idő szerint szerdán tették közzé. Júliusban még az amerikaiak kis többsége vélte úgy, hogy szükség van az afganisztáni háborúra.

Csupán a megkérdezettek 24 százaléka gondolta úgy, hogy több amerikai katonát kell küldeni Afganisztánba, 27 százalékuk szerint elegendő a számuk és 45 százalékuk szerint csökkenteni kellene a létszámot.

Az augusztus 13. és 17. között készített felmérés tanúsága szerint az amerikaiak kételkednek abban, hogy a csütörtöki elnök- és tartományi választások hatékony kormányzáshoz vezetnek Afganisztánban. Csupán a megkérdezettek 31 százaléka bízott abban, hogy a választások eredményeképpen az országot hatékonyan irányítani képes kormány alakul, míg 64 százalékuk vélte az ellenkezőjét.

Az amerikaiak többsége ugyanakkor elégedett volt azzal, ahogyan Barack Obama amerikai elnök a háborút irányítja, 33 százalék pedig nem. Jelenleg mintegy 62 ezer amerikai katona állomásozik Afganisztánban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását