2024. május 7. - Gizella

Nyereséges volt a Sziget?

Jó eséllyel jelentős nyereséget könyvelhet el idén a 2,65 milliárd forintos összköltségvetésű Sziget-fesztivál, így a tavalyi 100 millió forintos nyereséget is túlszárnyalhatják.
2009. augusztus 16. vasárnap 20:12 - HírExtra
A gazdasági világválság ellenére nem csökkent a Sziget látogatottsága, sőt, az utolsó napi adatoktól függően, akár megdőlhet a tavalyi 385 ezres nézőcsúcs is - hangoztatta. A szervezők adatai szerint szombaton 69 ezren látogattak ki a szigetre.

A világválság "ellentétes hatást" gyakorolt a fesztivál látogatottságára. "Van egyfajta koncentrálódás a nagyobb fesztiválok körül; minden bizonnyal mindenki érzi a válságot a bőrén, de nem a nagy rendezvényeket hagyják ki, hanem inkább a kisebbeket" - mondta.
A reklámok, s az újítások - a Hollandiából és Franciaországból induló party-vonatok, vagy a VIP-kemping - miatt több külföldit vonzott idén a Sziget, viszont a kedvezményeket - mint a éjszakai kedvezményes jegy, vagy a diákjegy - direkt a magyar látogatók számára biztosították, s ezek be is váltak.

A főszervező szerint jól sikerült a helyszínek átalakítása is, így "szellősebb" lett a rendezvény, s jobban lehetett közlekedni; hasonlóan pozitív tapasztalataik voltak a "porfogó anyaggal" kapcsolatban, ezért jövőre még nagyobb területen alkalmazzák majd a speciális kemikáliát.

Az MTI kérdésére válaszolva Gerendai elmondta: felkészültek a H1N1 veszélyre: több kézfertőtlenítőt helyeztek ki, és megnövelték az elkülönítőhelyek kapacitását. Mint hozzátette: a "pánikkeltésre" viszont nem voltak felkészülve, s valószínűleg - bár nem tömegesen - néhány látogató az új influenza-veszély miatt nem látogatott ki a fesztiválra.

Az idei biztonsági helyzetről a főszervező azt közölte, hogy továbbra is a típusbűncselekmények miatt volt a legtöbb probléma, vagyis a zsebtolvajlás, a sátorlopás és a kábítószer-terjesztés a leggyakoribb, de ezek száma - a látogatók számához képest - elenyésző.

"A kérdés, hogy meg tudjuk-e előzni ezeket a bűncselekményeket, s az például sokat segít, hogy a bűnözők tudják: a Szigeten nagyobb valószínűséggel kaphatják el őket" - fűzte hozzá.

A fesztiválon 1200 biztonsági őr, egyszerre mintegy 150 rendőr, 400 egészségügyi alkalmazott, 400 rendező tevékenykedik és sok a civilruhás rendőr is.
Gerendai Károly kitért arra is, hogy idén jó volt a viszony a környező önkormányzatokkal. A hangerőt folyamatosan mérték, s eddig nem érkezett hivatalos panasz hangoskodás miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását