2024. május 3. - Tímea, Irma

Érdemes enni a Szigeten?

Megújult a Sziget gasztronómiai kínálata, a már megszokott étkezőhelyek mellett több étterem is az idén először próbálja ki magát Magyarország legnagyobb fesztiválján. Az árak ugyan borsosak, de az MTI által megkérdezett szigetlakók azt mondták, "egyszer mindent ki kell próbálni".
2009. augusztus 15. szombat 22:16 - HírExtra
Talán sosem volt ennyire változatos a Sziget étel- és borkínálata. Az idén először megtörni látszik a hot dog, a gyros, a sült kolbász és a lángos uralma, megjelentek a palettán fővárosi éttermek is, köztük mexikói gyorsétterem és szendvicsbár is.

Az ínyencek és vastagabb pénztárcájúak kipróbálhatják a spanyol delikatesz boltot is, ahol 800 forintért belekóstolhatnak például a rendkívül ízletes Jamón Serrano sonkába, a kemény manchego juhsajtba és a pikáns cabrales-be is.

A hagyományos magyar konyhában is rendkívül erős az idei fesztivál: a Hungarikum faluban hurkával, kolbásszal, bográcsos egytálételekkel, erdélyi ételekkel, főtt kukoricával, pecsenyékkel, sültekkel, juhtúrós puliszkával, sült paprikával és tájjellegű ételekkel, például kakasherepörkölttel, ludaskásával vagy sokác babbal lehet jóllakni.

A szomjas torkokat az úgynevezett Fröccskert várja, ahol borászatok és tájak szerint válogathatnak a látogatók a nedűkből. Az idei fesztiválról azonban "száműzték" a szódát, csak az egyik multinacionális cég ásványvizét lehet a borba tölteni.

Az árat jelentősen emeli, hogy a Sziget egyetlen italnagykereskedőjénél, a Gamma Trade Kft-nél a kereskedők is a bolti árnál drágábban juthatnak hozzá a palackokhoz. Az MTI által megkérdezett eladók ugyanakkor kifogásolták, hogy az általános "száműzetés" ellenére mégis akad olyan hely a Szigeten, ahol adnak szódát.

A borok decije átlagosan 250-300 forintba kerül, de természetesen a borászatok elhozták értékesebb nedűiket is, például számos helyen meg lehet kóstolni a ritka jégbort. A rendezvényen a Nemzeti Borakadémia is képviselteti magát, így akit érdekel a bor kultúrája, borismereti tanfolyamon, kóstolókon, bemutató programokon vehet részt.
Az árakat a fesztiválozók magasnak tartják, de még megfizethetőnek.

Az általunk megkérdezett szigetelők 6-7 ezer forintot költenek el egy nap alatt, ez alól persze kivételek a külföldi diákok, akik naponta 10-15 ezer forintot is elvernek. Azt azonban ők is észrevették, hogy a fesztiválon a legtöbb étel tíz-húsz százalékkal drágább, mint a fővárosban. "Napközben megnéztük a várost, és az a gyros, ami itt 800 forint, az a belvárosban 600" - mondta az MTI-nek egy francia diák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását