2024. május 16. - Mózes, Botond

Előzetesben a buszbalesetért felelős utas

Harminc napra elrendelte a Szegedi Városi Bíróság pénteken annak a 37 éves román férfinak az előzetes letartóztatását, aki az elsődleges adatok szerint felelős egy román turistabusz szerda hajnali, Szeged határában történt balesetért.
2009. augusztus 14. péntek 14:13 - HírExtra
A végzés indoklásában a bíróság kitért arra, hogy a tömegszerencsétlenséget okozó, közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésével gyanúsított férfi nem rendelkezik magyarországi tartózkodási hellyel, s mivel a bűncselekmény büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjed, fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye. Orosz János ügyvéd, a férfi kirendelt védője az MTI-nek elmondta, hogy a bíróság döntését tudomásul vették.

Meghallgatása során a férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, tettét azzal indokolta, hogy 22 éves korában megverték, és az akkor szerzett fejsérülések miatt gyakorta törnek rá félelemrohamok. Az ügyvéd bízik abban, hogy védence ügyében hamarosan bírósági ítélet születhet, mivel tettét beismerte és rendelkezésre állnak a szükséges bizonyítékok is. Ennek feltétele még, hogy a rendelkezésre álló tizenöt napon belül megszülessen a férfiról az igazságügyi elmeorvosi szakvélemény – tette hozzá.

Szerdán hajnalban az elsődleges adatok szerint a 43-as úton az országhatár felé haladó román busz egyik utasa előreszaladt a sofőrhöz és elrántotta a kormányt, miközben azt kérdezte, Zágráb felé mennek-e. A sofőr megpróbálta az úton tartani a buszt, de ez nem sikerült, a jármű lecsúszott a több méterrel mélyebben futó szervizútra, ott összeütközött egy parkoló kisteherautóval és az oldalára borult.

A Kelet-Romániából, a Moldva északkeleti részén található Botosani megyéből származó, Spanyolországban építkezéseken betanított munkát végző 37 esztendős utas maga is könnyebb sérüléseket szenvedett a balesetben. Kórházi ellátását követően hallgatta ki a rendőrség. A Spanyolországból érkező buszból, melyen 49 utas volt, a vészkijáraton és a kitört szélvédőn másztak ki az emberek. A helyszínről 14 sérültet szállítottak el a mentők, közülük hármat súlyos sérülésekkel műtöttek meg a szegedi traumatológiai klinikán. Több embert a helyszínen láttak el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását