2024. május 18. - Erik, Alexandra

Két magyar döntős az első napon

Két magyar egység egyből a döntőbe jutott a kanadai Dartmouth-ban megkezdődött kajak-kenu világbajnokság helyi idő szerint csütörtök délelőtti programja során.
2009. augusztus 13. csütörtök 18:54 - HírExtra
A kenu kettesek leghosszabb távján próbálkozó, friss Európa-bajnok Sáfrán-testvérek, Mátyás és Mihály, valamint az 500-as női kajaknégyes (Kozák Danuta, Kovács Katalin, Janics Natasa, Benedek Dalma) - a viadal honlapja alapján - egyformán egy második hellyel biztosította a helyét a szombati fináléban.

A csütörtöki előfutamok után a pénteki középfutamban folytathatja szereplését Kovács és Kucsera Gábor (mindkettő K-1), Vajda Attila (C-1), a Kökény Roland, Gönczy Gábor és a Benedek, Medveczky Erika duó (mindkettő K-2), valamint a Sík Márton, Gyökös Lajos, Bozsik Gábor, Boros Gergely összeállítású kajaknégyes és a Korisánszky Péter, Széles Gábor, Varga Dávid és Sarudi Pál alkotta kenus kvartett.

Kovács, Kucsera és Kökényék megnyerték futamukat, míg a kenusok 1000 m-es távján címvédésre készülő, olimpiai bajnok Vajda kezdésnek negyedikként ért célba. Ezekben a számokban a nagyszámú nevezés miatt nem lehetett egyenes ágon a fináléba kerülni.

"Eleve így terveztem, hogy egy ráhangoló pályát megyek csak, hiszen úgysem lehetett közvetlenül a döntőbe kerülni. Most úgy érzem, pont kell még az a néhány futam, ami a döntőig következik, hogy teljes egészében vb-hangulatom legyen" - idézte Vajdát a hazai szövetség honlapja.

A férfi kajaknégyes harmadik, a női kajak kettes negyedik, a kenus csapat pedig hatodik lett, de futamukból csak az első, illetve az első három kvalifikálta magát a legjobb kilenc közé, így ezekre a magyar egységekre is "pótvizsga" vár.

A női K-1 1000 m-es előfutamainak időrendjét egyébként a magyarok kérésére megváltoztatták a szervezők, az eredeti elképzelés szerint ugyanis Kovács Katalinnal mindössze 7 perce lett volna a négyes befutója és az egyes rajtja között. Hosszas huzavona után végül beiktattak egy 20 perces szünetet, de a kétszeres olimpiai és 23-szoros világbajnok így is csak úgy ért oda az egyes rajtjához, hogy edzője, Csipes Ferenc odavitte a hajóját a mérlegelő stéghez, így a négyes befutója után csak át kellett ugornia a másik hajóba.

A további program magyar idő szerint:
később:
500 m-es előfutamok 19:40 ó
péntek:
1000 m-es és női K-4 500 m-es középfutamok 14 ó, 500 m-es középfutamok 19:30 ó
szombat:
1000 m-es és női K-4 500 m-es döntők 14 ó, 200 m-es előfutamok 18:10 ó, 200 m-es középfutamok 20:55 ó
vasárnap:
500 m-es döntők 14 ó, 200 m-es döntők 16:40 ó, váltó előfutamok 19:20 ó, váltó döntők 20:10 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását