2024. május 17. - Paszkál

Klónkutya első drogfogása

Első ízben egy klónozott drogkereső kutya segített meghiúsítani 3 gramm kábítószer csempészetét a dél-koreai főváros nemzetközi repülőterén.
2009. augusztus 12. szerda 21:10 - HírExtra
A 3 gramm kábítószert egy kis borítékban lezárt táskába rejtették, Toszun, a klónkutya azonban kiszagolta. A vámhivatalnokok jelentős eredményként könyvelték el, hogy a kevesebb, mint egy hónapja szolgálatba állított kónozott eb ilyen gyorsan beletanult feladatába.

Toszun egyike annak a hét kutyának, amelyeket a Szöuli Nemzeti Egyetemen klónoztak 2007 végén. Mostani nevét csak később kapta, mert eredetileg mind a heten a Toppy névre hallgattak.

A kábítószerek keresésére kiképzett kutyák júliusban álltak szolgálatba az Incheon Nemzetközi Repülőtér területén, ahol 15 eb segíti a vámosok munkáját, közülük három klónkutya.

A vámhivatal illetékesei úgy vélik, Toszun teljesítménye bizonyítja, hogy a klónozott kutyák képességei jobbak, mint átlagos társaiké.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását