2024. május 13. - Szervác, Imola

Ösi babonák, hiedelmek megtestesülése az amuletteken

Az emberiség több ezer éves múltja magában hordozza azokat a nagy bölcseleteket, melyről elődeink szentül hitték, hogy megváltoztatják életüket. Ezek gyakran ima formájában, sámánok dünnyögésében merültek ki, azonban a különböző tárgyaknak is fontos szerepert tulajdonítottak e téren.
2009. augusztus 3. hétfő 09:59 - Kanizsai Ádám
A rohanó világ, az elmúlt évszázad nagy háborúi, a gazdasági válság, az individuum félelme mindig új segélykiáltást követel. A legkülönbözőbb formák léteznek arra, hogy miképp kell a testet, a lelket és a szellemet egyensúlyba hozni, hogyan kell távol tartani magunkat saját démonainktól, vagy akár a szellemektől. A jelenkor még inkább megköveteli az ősi tudáshoz való visszatérést. Kevesen tudják, hogy pontosan melyik amulett milyen rontás ellen véd.

A Főnix a hűséget, a nemi egyesülést és a nyarat szimbolizálja. Viselése azoknak ajánlott, akik kevés önbizalommal rendelkeznek párjuk terén, félnek a hűtlenségtől, vagy több, intenzívebb szexuális együttlétre vágynak.

A korongon található Jupiter a bőséget, a termékenységet, a szerencsét és az anyagi sikereket jelképezi. Hordják azok, akik anyagiak, illetve hivatás terén többet szeretnének elérni.

A serleg a nőiesség legősibb szimbóluma. Akik látta, illetve olvasta a Da-Vinci kódot, ezzel tisztában vannak. Ha egy nő gyorsan teherbe akar esni, szerelmét szeretné megerősíteni, vagy párra akar találni, hordja ezt a mágikus tárgyacskát.

A kör alakú ábra a mélyen rejlő legnagyobb tehetség felszínre hozására hívatott. Fejleszti a szellemi tevékenységet és az intellektust. A kör „varázsereje” a keleti tanokból került ár nyugatra, a mandalák készítése és alakja a meditáció egyik fontos eszköze. Aki ehhez készül, vagy még tanulmányokat folytat, bátran hordja ezt a jellegű amulettet.

Az amuletten lévő koncentrikus körök védelmet nyújtanak. „Semlegesíti a testet érő negatív hatásokat, óvja a testi és a lelki egészséget és épséget, valamint viselőjét összekapcsolja az univerzummal.”- írja Marjai Judit a Borsban. Hordják azok, akik gyógyulni vágynak.

A Dávid-csillag egymásba fonódó két háromszöge Isten és ember viszonyát jelképezi. Távolt tartja az univerzum sötét erejét, és magához vonzza a pozitív energiákat. Viseljék azok, akik úgy érzik gyakran kerülnek konfliktusba, sok körülöttük a negatív energia és az ártó szánék.

Van kinevezetten szerencsét hozó talizmán. A képi világa hatásos elemekből áll össze. Hordják azok, akik több szerencsére vágynak.

Forrás: hirextra/bors
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását