2024. május 17. - Paszkál

Cseh újabb bronzérme

Cseh László bronzérmet szerzett vasárnap 400 méteres vegyesúszásban a római vizes világbajnokságon, Kis Gergő ugyanebben a számban ötödik lett.
2009. augusztus 2. vasárnap 19:40 - HírExtra
Cseh 4:07.37 perccel végzett az amerikai Ryan Lochte (4:07.01) és Scott Tyler Clary (4:07.31) mögött. Kis 4:10.40-es egyéni csúccsal zárt az ötödik helyen, Cseh és közte a brazil Thiago Pereira (4:08.86) csapott a célba.

Lochte már a pillangó során az élre állt, és jó erőbeosztással magabiztosan győzött. Mögötte viszont Clary, Cseh és Pereira kiélezett küzdelmet folytatott a dobogó második, harmadik fokáért. Volt olyan pillanat, amikor Cseh tempózott a negyedik, de olyan is, amikor a második helyen. Az utolsó 50-re Pereira "kiszállt" a versenyből, Clary pedig lehajrázta a tavaly háromszoros olimpiai ezüstérmes Cseht, aki csütörtökön második volt 200 vegyesen.

"Nem vagyok maradéktalanul boldog. Kemény verseny volt, megpróbáltam hajrázni, de ezúttal nem sikerült - mondta Cseh. - Nem volt erőm, de nem akarok a betegségemre hivatkozni. Nem tudtam annyit edzeni, amennyit szerettem és kellett volna, márpedig anélkül nem megy, négy hónap kevés egy világbajnoksághoz. Elfáradtam. Nem történt tragédia, de elégedetlen vagyok, most egy kis pihenő következik, aztán szeptembertől teljes erővel jöhet a felkészülés."

Kis remek hajrával tornázta fel magát az ötödik helyre:
"Nem lehetek elégedetlen, hiszen a legjobbamat megjavítottam, méghozzá 26 századdal. De azért sem, mert a négy számom közül háromban döntőt úsztam Rómában. A mai versenyben háton elaludtam, a végét nagyon össze kellett szednem, negyedik szerettem volna lenni, de az ötödik hely se rossz."


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását