2024. április 27. - Zita

Bunyó a melegklub előtt

Háromra emelkedett a szombat este Izraelben, egy tel-avivi melegklub ellen elkövetett fegyveres támadás halálos áldozatainak a száma - közölte a mentőszolgálat. A sebesültek száma tizennégy, közülük egy embernek - más forrás szerint többnek - az állapota súlyos. Az izraeli sajtóban megjelent beszámolók szerint egy fekete ruhás, álarcos férfi automata fegyverből tüzet nyitott fiatalok egy csoportjára a helyi melegközösség központjánál Tel-Aviv belvárosában.
2009. augusztus 2. vasárnap 11:03 - HírExtra
Egyelőre nem tudjuk biztosan, mi volt az indítéka a bűncselekménynek, a központot előzőleg nem fenyegették meg - mondta Sahar Ajalon tel-avivi rendőrfőnök. A hatóságok ennek ellenére elővigyázatosságból elrendelték a melegszervezet helyiségével szomszédos melegbár bezárását, és fokozott óvatosságra intették a többi hasonló intézményt.

Jichák Aharonovics belbiztonsági miniszter azt mondta a katonai rádióban, hogy homofób támadásról van szó, és azt ígérte, a rendőrség mindent megtesz azért, hogy kézre kerítse a tettest.

Ha bebizonyosodna, hogy valóban a homoszexuálisok ellen irányult a merénylet, az azt jelentené, hogy ez volt a melegek elleni legsúlyosabb támadás, amelyet valaha elkövettek Izraelben. Négy éve a meleg büszkeség napján Jeruzsálemben egy ortodox zsidó késsel megsebesítette a melegfelvonulás három részvevőjét.

Júniusban több ezren vettek részt a tel-avivi melegfelvonuláson. Az erős rendőri készültség mellett megtartott rendezvény ellen szélsőjobboldali tüntetők kis csoportja tiltakozott "Isten elítéli a kicsapongást" feliratú transzparensekkel. A felvonulás előtt két nappal Elijáhú Jisai belügyminiszter, a Sasz ultraortodox párt tagja és az izraeli főrabbi hivatala kérte, hogy a meleg büszkeség napját ne a városközpontban tartsák, és kiskorúak ne vehessenek részt rajta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

gaabor
2009. augusztus 2. 12:28
Nem bunyó, hanem lövöldözés. És nem előtte, hanem a klubban bent.

És az utolsó bekezdésben nem a tel-avivi felvonulásról van szó gondolom, hanem a jeruzsálemiról. A telavivin nem ezrek, hanem százezrek vesznek részt és nincs különösebb rendőri készültség, mert az egész város egy nagy buli. A jeruzsálemi körül van mindig a cirkusz, ott van "csak" néhány ezer felvonuló, de idén ott is nyugi volt.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását