2024. május 4. - Mónika, Flórián

Döbbenetes! Győzike milliókat fizet az iskolának

Gáspár Győzike gondos családapa. Kész több millió forintot is kifizetni azért, hogy lánya neves magániskolába járhasson. Vajon honnan van pénze rá?
2009. július 31. péntek 09:59 - HírExtra
Győzike nagyobbik lánya, Evelin elit iskolába felvételizett. A neves magániskolának azonban borsos ára van, mert a tandíj havi kétszázezer forint.

„Szülei mindenképpen taníttatni akarják az okos, érdeklődő kislányt, aki már betöltötte a 15. életévét, azaz a roma hagyományok szerint eladósorba került” – jegyzi meg az egyik bulvárlap.

Gáspár Evelin egyébként két középiskolába jelentkezett, a pásztói gimnázium francia tagozatára, valamint egy pesti, elit angol alapítványi iskolába. Az utóbbinak valami egészen elképesztő ára van.

„Túl sok ez a pénz, féltem is a lányomat, jobban örülnék, ha Pásztón tanulna, hiszen a város közelebb van a családi otthonhoz, még nem döntöttünk” – mondta állítólag Győzike.

Azért csak „állítólag”, mert a roma énekes újabban nem akar nyilatkozni a sajtónak.
Körbeküldtem egy közleményt, hogy sem én, sem a családom többé nem nyilatkozunk semmilyen témában, miért nem lehet ezt tiszteletben tartani?” – kérdezte felháborodottan.

Érdekes, hogy Evelin idén 15 éves, s a roma hagyományok szerint nemhogy iskolába, de férjhez is mehetne. A Bors megkérdezett erről egy roma édesapát, aki készségesen válaszolt a bulvárlapnak.

„A kislányok többsége 14-15 éves kora körül kezd „bimbózni”, és ilyenkor a szülők elmennek velük különféle búcsújárásokra, esküvőkre, ahol a fiús szülők is megjelennek” – mondta a Borsnak Lakatos Lajos régiségkereskedő, akinek 14 éves lánya néhány éve hatalmas lagzi keretében esküdött örök hűséget 19 éves választottjának.

„A fiús szülők nemcsak azt mérlegelik, mennyire szép a kislány, hanem azt is, hogy megfelelő-e a családja. Ha igen, akkor mehet az ismerkedés, de az már nem szokás, hogy pénzt, házat ajánljanak a kislányért. Úgy gondolom, Gáspár Evelin esete nem a hagyományos cigány történetek kategóriájába tartozik. Népszerű, okos kislány, el fogja végezni az iskolát, és csak aztán választ majd magának életre szóló társat” – summázta véleményét a kereskedő.
Forrás: HírExtra/Bors
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását