2024. május 17. - Paszkál

Már Hagyó is utánanézne a BKV-s végkielégítéseknek

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes is vizsgálatot kezdeményezett a BKV-s végkielégítések ügyében - közölte a szocialista politikus sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.
2009. július 30. csütörtök 15:55 - HírExtra
A főpolgármester-helyettes azt kéri a BKV felügyelőbizottságának elnökétől, Székely Gábortól, hogy Szalainé Szilágyi Eleonóra végkielégítési ügye mellett vizsgálják meg Bosnyák Gyula távozásának körülményeit is, és azt: ezek megfelelnek-e a hatályos törvényi rendelkezéseknek, illetve a belső szervezeti és működési szabályzatnak.

Hagyó Miklós azt is kéri a felügyelőbizottságtól, hogy átfogó vizsgálatukat - Bosnyák Gyula végkielégítésén túl - az elmúlt négy évben kifizetett valamennyi végkielégítés jogszerűségére, szabályszerűségére terjessze ki - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A főpolgármester-helyettes "fájlalja és nehezményezi", hogy Kocsis István, a BKV vezérigazgatója semmiféle észrevételt, intézkedést nem tett a végkielégítések körül kialakult visszás helyzettel, feszültségekkel kapcsolatosan - közölte a sajtóiroda.
Hagyó Miklós az összes fővárosi tulajdonú cég vezérigazgatójától azt kérte: tekintsék át a végkielégítések gyakorlatát, szabályozását az irányításuk alatt működő vállalatnál, illetve tájékoztatást kért az elmúlt négy év ez irányú tapasztalatairól.

A BKV-nál az elmúlt héten két végkielégítési ügy is nyilvánosságra került. Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató csaknem 100 millió forintos végkielégítést kapott még 2008-ban, s ez után a BKV tovább foglalkoztatta, majd a "körülmények miatt" a humánpolitikai igazgató hétfőn lemondott. Csütörtökön a Magyar Nemzet azt írta: a BKV korábbi stratégiai igazgatója, Bosnyák Gyula egy évnyi munkaviszony után 39 millió forintos végkielégítést kapott. Az ő nevéhez fűződik - a cikk szerint - a korábbi, jelentős változásokat hozó paraméterkönyv kidolgozása is. Menesztésére azután került sor, hogy a paraméterkönyvet nem sikerült elfogadtatni.

A végkielégítések miatt a BKV belső vizsgálatot rendelt el, ennek keretében 2007 január elsejéig ellenőrzik az összes ilyen jellegű kifizetést. A vizsgálat Székelyné Pásztor Erzsébet kommunikációs igazgató közlése szerint augusztus közepén zárul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

banhegyi
2009. július 30. 16:26
Az egész állami szektorban bevált megoldás a létszámleépítés utáni visszafoglalkoztatás.
Teljesen úgy csinálnak mintha eddig nem tudták volna, hogy a baráti kőrnek így biztosítanak jövedelmet.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását