2024. április 29. - Péter

Ahol béke honol Izraelben

A béke az emberek találkozására épül elvet szem előtt tartva utaztatott két segélyszervezet ciszjordániai családokat az izraeli tengerpartra.
2009. július 29. szerda 16:30 - HírExtra
A Combatants for Peace és a Machsom Watch nevű szervezeteknek köszönhetően Hebron környékéről mintegy 75 palesztin érkezett az izraeli nagyváros Bat Jam nevű elővárosába. Az utat busszal tették meg, bár az izraeli ellenőrzőponton gyalog kellett átjutniuk.

"Úgy érezzük, hogy békében kell élnünk, és olyan környezetet kell teremtenünk gyermekeink számára, amelyben jobb élet vár rájuk annál, mint amilyet mi éltünk - mondta egy öt gyereket nevelő palesztin apa. - Átéltük a palesztin felkelést, az egymás elleni támadásokat. Mindezeket az izraeliekkel együtt tapasztaltuk meg. Miért ne kóstolhatnánk bele ebbe az életbe is?".

Mivel a Jordán folyó nyugati partján viszonylagos nyugalom uralkodik, Izrael enyhített néhány megszigorításon, és könnyebbé tette az ott élő palesztinok számára az Izraelbe való belépést.

A Bat Jamba való megérkezéskor a palesztin gyerekek annyira izgatottak voltak, hogy néhányan ruhástul gázoltak a vízbe.

"Ezek az emberek most már tudják, hogy vannak másfajta izraeliek is. Falvaikban csak katonákat, fegyvereket és ellenőrzőpontokat látnak" - mondta az egyik izraeli békeaktivista.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását