2024. május 17. - Paszkál

MSZP: Orbán, az érzéketlen

Az MSZP szerint mindennél nyilvánvalóbb jelét adta érzéketlenségének a Fidesz elnöke; miközben a világ és Magyarország súlyos válságot él át, Orbán Viktor Mexikóban, a tengerparton próbálja elviselni a válság hatásait - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője hétfőn az MTI-nek.
2009. július 27. hétfő 13:41 - HírExtra
Orbán Viktor megbukott szolidaritásból, felelősségérzetből és önmegtartóztatásból - közölte a politikus.

Nyakó István elmondta, azt, hogy a Fidesz elnökének milyen fogalmai vannak a szolidaritásról, megtudhattuk abból, ahogyan a nehéz helyzetbe került családok megsegítését szolgáló kríziskezelő alapot támadta. "Egyenesen büszke arra, hogy ő nem veszi ki a részét ezen családok támogatásából, és erre buzdított másokat is" - fogalmazott.

A képviselő úgy vélte, "a trópusi dőzsölés" a legvisszafogottabb számítások szerint is közel egymillió forintba kerül, közben egy átlagos magyar kereső egy évig él ennyi pénzből.

Az MSZP szóvivője azt mondta, az emberek joggal kíváncsiak arra, hogy az ő adójukból mennyit költ utazásra a pártelnök. Utalt arra, hogy Orbán Viktor "fő legális pénzkereseti forrása" országgyűlési képviselői tiszteletdíja, elnökként a Fidesztől kap fizetést, a Fidesz pedig parlamenti pártként jelentős részben közpénzekből tartja fenn magát.
Nyakó István szerint a Fidesz igyekezett titkolni az utazást, és még most is próbálják menteni a menthetetlent: egy titokzatos "amigóról" beszélnek, aki meghívta saját házába Orbán Viktort és feleségét.

A szóvivő elmondta, kiderült az is, hogy a Fidesz elnöke Mexikóban írta a Magyar Nemzetben hétvégén megjelent cikkét. "Tengerparton, pálmafák árnyékában nyilván nagyon élesen látja a magyar valóságot, és mélyen átérzi a magyar polgárok helyzetét" - fogalmazott.

A Blikk című napilap hétfőn azt írta, kéthetes nyaralásra Mexikóba utazott a Fidesz elnöke és felesége, akik egy barátjuknál szálltak meg. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője a lapnak azt mondta, Orbánék a családi kasszából fizetik a nyaralást.

Hozzátette: Mexikóban írta meg Orbán Viktor azt a cikket, amely a hét végén jelent meg a Magyar Nemzetben. Napi kapcsolatban vagyunk, én tájékoztatom a fontosabb belpolitikai eseményekről - közölte Szijjártó Péter a Blikk-kel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Sobrius
2009. július 27. 16:19
Lehet, hogy Orbán Mexikóban nyaral, de attól a Nyakó még egy szaros, bolsevik köcsög marad, akit senki nem kért fel arra, hogy belepofázzon más dolgába.
nocomment
2009. július 27. 15:20
hány kiló szart tudtok ültő helyetekben megenni? bajnai és kúrcsány már eleget lenyomtak a torkotokon, de látom még fér.
kbandyka
2009. július 27. 15:04
vizet prédikál és közben bort iszik.....
de nem baj ez kell a magyarnak, hát hajrá szavazzatok rá!!!
-majd lesz még sírás rívás, meg, hogy mi nem erre szavaztunk.....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását