2024. április 29. - Péter

A tulsúly, mint gazdasági nehézség

A népbetegségnek számító túlsúly járványszerű terjedése komoly gazdasági terhet is jelent az Egyesült Államokban; tíz év alatt kétszeresére nőttek a túlsúllyal összefüggő betegségekre fordított kiadások.
2009. július 27. hétfő 23:24 - HírExtra
Az összeg éves szinten már eléri a 147 milliárd dollárt, és míg az Egyesült Államokban 1998-ban a népesség 18,3 százaléka tartozott a kórosan elhízottak körébe, addig ez az arány 2006-ra 25 százalékra emelkedett - derült ki egy Washingtonban hétfőn ismertetett tanulmányból.

Ugyanebben az időszakban az összes egészségügyi kiadásból a túlsúllyal összefüggő betegségekre fordított arány 11 éve még csak 6,5 százalék volt, míg 2006-ban már 9,1 százalékra rúgott. A túlsúllyal küszködők átlagos kezelési költségei 42 százalékkal haladják meg a normális testsúlyúakét.

"A növekvő túlsúly és a növekvő egészségügyi kiadások közötti összefüggés kétségtelen" - mondta Eric Finkelstein, a tanulmány vezető szerzője. "Amíg magas a túlsúlyosok aránya, addig megmarad az egészségügyi szektor terheltsége" - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását