2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ízekre szedik a légitársaságokat

A francia légi utasok a jövőben nemcsak a jegyek áráról tájékozódhatnak a repülés előtt, hanem többek között az általuk választott légitársaság biztonsági besorolásáról is.
2009. július 25. szombat 13:30 - HírExtra
Mint arról a párizsi Le Monde beszámolt, a francia polgári légiközlekedési hatóság, a DGAC kísérleti rovatot nyitott a honlapján, és ezen az utazók is felvilágosításokat kérhetnek a szóban forgó légitársaságról.

„Először fordul elő, hogy egy internetes oldal összefoglalja a világ összes légi társaságáról rendelkezésre álló információkat” – mondta el a lapnak a francia közlekedési minisztérium illetékese.

A portálon többek között meg lehet tekinteni az Európai Bizottság által közzétett „feketelistát”, az amerikai légi felügyelet által ismertetett adatokat és a nemzetközi polgári légi közlekedési hatóság által eszközölt meghallgatások eredményeit. Az utóbbi rubrikában több mint 230 légi társaság adatai szerepelnek.

Az utazók felderíthetik, melyek azok a légitársaságok, amelyek rendelkeznek francia vagy amerikai leszállási engedéllyel, de információkat kaphatnak arról is, hogy légi utasként milyen jogaik és kötelességeik vannak.

A webhely három héttel azután nyílt meg, hogy a jemeni Yemenia légi társaság A310-es Airbus gépe lezuhant a Comore-szigetek közelében, és 153 utasa közül csak egy 12 éves kislány maradt életben. Azóta mind többen követelték a veszélyesnek tekinthető légi társaságok nemzetközi feketelistájának létrehozását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását