2024. május 20. - Bernát, Felícia

Krausst jelöli az MSZP

Krauss Péter MSZP-s önkormányzati képviselőt, alpolgármestert jelöli polgármesternek az MSZP Dombóváron az őszi időközi választásra.
2009. július 23. csütörtök 19:45 - HírExtra
Tóth Gyula ismertetése szerint az előző napi taggyűlésen többségi döntéssel, titkos szavazással döntött úgy a párt helyi szervezete, hogy Krauss Péter alpolgármestert jelöli az időközi polgármester-választáson.

A pártvezető, egyben országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a jelölt miután hét éve alpolgármesterként dolgozók Dombóváron, ismeri a várost, az ott élők gondjait, az önkormányzati munkát. Új programra, mint mondta, nincs szükség, a "2555 nap" elnevezésű programjuk van életben, amely 2013-ig meghatározza a városfejlesztési feladatokat.

Az 58 éves Krauss Péter gyógypedagógus, iskolaigazgató, alapító tagja az MSZP dombóvári szervezetének, 1994-től önkormányzati képviselő, 2002 óta alpolgármester.

A jelölt - mint Tóth Gyula jellemezte - elsősorban demokrata, de iskolaigazgatóként kellőképpen bürokrata is. "Abban bízunk, hogy az önkormányzati hivatali, testületi munka intézményvezetői szigorhoz kapcsolódó, de párbeszéden alapuló lesz" - fogalmazott a párt helyi vezetője. Hozzátette, az eddiginél sokkal nagyobb kontrollra van szükség a döntések előkészítésében, több tájékoztatást és minél eddiginél kiterjedtebb párbeszédet várnak el, nemcsak az önkormányzat szerepelőivel, de a civil és gazdasági élet képviselőivel is.

"Számomra ez a lehetőség nem a hatalomról szól, hanem kötelességet és felelősséget jelent" - szögezte le Krauss Péter. Kiemelte, hogy az elmúlt hét évben Dombóvár olyan fejlődésen ment keresztül, amely példa nélküli a város történetében. Hozzátette, megválasztása esetén ezt a munkát kívánja folytatni.

Kiemelte, meggyőződése szerint ahhoz, hogy az eddigi fejlődés töretlen legyen, továbbra is szocialista vezetésre van szüksége a városnak.

A Tolna megyei városnak 1993. óta van szocialista polgármestere. A korábbi polgármester, Szabó Loránd június 17-én lemondott tisztségéről. A helyi választási bizottság október 11-re tűzte ki az időközi polgármester-választást.

A Fidesz tíz nappal korábban már megnevezte jelöltjét, az 56 éves Patay Vilmos személyében. Az agrárkereskedőként dolgozó jelölt 2002-től a Fidesz önkormányzati képviselője Dombóváron, 2006-tól pedig a párt önkormányzati frakciójának vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását