2024. május 17. - Paszkál

A szakállamtitkár is indul az ob-n

Szerdától péntekig rendezik meg a hazai öttusázók idei országos bajnokságát, melyen az utolsó nyitott kérdések is lezárulnak az augusztusi, londoni világbajnokságra utazó csapat összeállítását illetően.
2009. július 20. hétfő 23:12 - HírExtra
Az ob hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy mivel annak időpontja nagyjából egybeesik a közvetlen vb-felkészülés kezdetével, a vívást és az úszást mindhárom napon a tatai edzőtáborban bonyolítják le, a lovaglásra és a lövészettel kombinált futásra pedig a hagyományos fővárosi helyszíneken, a Nemzeti Lovardában, illetve a Budapesti Olimpiai Központ területén található KSI lősátornál kerül sor.

"Korábban úgy terveztük, hogy nyílt bajnokságot szervezünk, de az idei naptár olyan kusza, hogy csak mostanra találtunk helyet, ez az időpont pedig több ország versenyzőinek nem felel meg - kezdte felvezetőjét Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. - Ezzel együtt lesz egy-két külföldi, osztrák, brazil és szlovák öttusázó, s továbbra is az az elképzelésünk, hogy jövőre megpróbálunk nyitni."

A szakvezető szerint ugyanakkor komolyabb külföldi mezőny nélkül is kiélezett versenyekre lehet számítani, mert "a magyar bajnoki címnek mindig is értéke volt".

Az országos bajnokságot egy erre az évre szóló friss megállapodás alapján a Magyar Villamos Művek Zrt. támogatja.

A női váltóversenyben, a Honvéd csapatában elindul Simóka Bea sportszakállamtitkár, korábbi világbajnok is.

Szerdán a nők egyéni és csapatversenyét, csütörtökön a férfiak hasonló küzdelmeit, pénteken pedig a váltókat rendezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását