2024. május 27. - Hella

MSZP: Orbán inkább a Jobbikról beszéljen

A Jobbikról való véleményalkotást várja az MSZP Orbán Viktor Fidesz-elnöktől tusnádfürdői beszédében - mondta Nyakó István, a szocialista párt szóvivője.
2009. július 16. csütörtök 14:43 - HírExtra
Orbán Viktor a szabadegyetemen mindig kinyilatkoztatásokat tesz: itt szokta elmondani azokat "az aranyköpéseket", amelyek a magyar szélsőjobb fülének és szívének oly kedvesek - vélekedett a szóvivő.

Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz elnöke 2005-ben itt mondta el azt, hogy a XX. században megjelent a modern baloldal Kelet-Európában, aminek eredményeképpen Magyarország vonatkozásában egy új magatartás is kialakult. Ez pedig az, hogy amikor a baloldal időnként erre lehetőséget kapott, akkor rárontott a saját nemzetére - mondta Orbán Viktor 2005. július 23-án. A Fidesz elnöke 2006 júliusában a diáktalálkozón élesen bírálta a nagyobb magyar kormánypártot, amely szerinte a politikai hazugság hibájába esett, vagyis a választások előtt egészen mást ígért a társadalomnak, mint amit jelenleg tesz.

Nyakó István szerint az idei év másnak ígérkezik, mert Orbán Viktor a Jobbik "személyében" olyan szörnyet teremtett, amely nem engedi el, és amely megfertőzi a magyar politikát is. Szavai szerint Orbán Viktor kétféleképpen reagálhat erre a helyzetre: vagy radikalizmusban kel versenyre a szélsőségekkel, és még durvábbakat mond, mint szokott, vagy tettekkel is követi néhány nappal ezelőtti szavait, miszerint kormányra kerülése után nem köt koalíciót a Jobbikkal. Nyakó István szerint a Jobbikkal kötendő koalíció elutasítása "mostanáig üres duma", nemcsak azért, mert ugyanezt mondta Torgyán Józsefről is, hanem azért, mert több, mint egy tucatnyi helyen, már most is szorosan együttműködik a Fidesz és a Jobbik.

Ha Orbán Viktor nem csak "vakításnak" szánta a mondatait, bizonyítsa tettekkel: mondja fel a Fidesz és a Jobbik politikai együttműködését minden önkormányzatban, most, a tusnádfürdői szabadegyetemen - fűzte hozzá. A romániai Tusnádfürdőn a héten kezdődött jubileumi XX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáboron ("Tusványoson") részt vesz Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is. Az MTI úgy tudja, hogy a szombaton Traian Basescu román államfő is jelen lesz azon a vitán, amelynek keretében a Fidesz elnöke megtartja immár hagyományosnak mondható előadását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását