2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Bencze 3000 körzeti megbízottal számol

Tavaly május óta hatszázzal több körzeti megbízott teljesít szolgálatot az országban, számukat az év végére háromezerre növelik - közölte Bencze József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány hétfőn Debrecenben.
2009. július 13. hétfő 15:21 - HírExtra
Sikeres volt a februárban meghirdetett "több rendőrt az utcákra" akció, állomány-átcsoportosítással és új rendőrök felvételével ma több a látható rendőr - tette hozzá a pályakezdő rendőröknek tartott szakmai eligazításon az ORFK vezetője.

Bencze József - mint fogalmazott - a jelenleginél jóval gyorsabb reagálású rendőrséget szeretne, ebben nagy a vezetők felelőssége.

Önbizalommal telt, magabiztos rendőrökre van szükség - tette hozzá, példaként említve az angol rendőröket.

Az országos rendőrfőkapitány ugyanakkor felhívta a figyelmet arra: "minden rendőr, valamennyi rendőri szervezet tartsa magát távol minden politikai megnyilvánulástól", csak így maradhatnak semlegesek.

Bencze József példamutatónak nevezte, hogy Debrecenben a pályakezdő rendőrök rendőrőrsön kezdik a munkát, s csak utána kerülnek ki a kapitányságokhoz.
Az állománygyűlésen bejelentették: a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság állományában május közepétől 56 rendészeti szakközépiskolát végzett fiatal kezdte meg szolgálatát.

Közülük 23-an a megye határrendészeti kirendeltségein dolgoznak. A többiek mintegy két hónapig rendőrőrsön teljesítenek szolgálatot, annak érdekében, hogy megszerzett elméleti tudásukat munkavégzésük során biztonsággal használhassák.

A fiatalok ezen idő alatt különböző akciókban, rendezvénybiztosításokban vesznek részt - hangzott el a pályakezdő rendőrök debreceni állománygyűlésén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását