2024. május 19. - Ivó, Milán

Folytatódott a Balla Irma per

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon pénteken a Balla Irma-gyilkosság tárgyalása, a volt debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétján gyilkolták meg brutális körülmények között a lakásában.
2009. július 10. péntek 21:26 - HírExtra
Márciusban és áprilisban tíz tárgyalási napot tartottak, a bíróság a védői indítvány ellenére sem helyezte szabadlábra az áldozat gyilkossággal vádolt fiát, S. Sándort, akit csaknem egy évvel korábban helyeztek előzetes letartóztatásba anyja meggyilkolásának vádjával.

A Debreceni Ítélőtábla fellebbezésre május 7-én szabadlábra helyezte S. Sándort, aki ott volt a pénteki tárgyaláson is.

Nagy Antal bíró büntetőtanácsa több tanút meghallgatott, köztük F. Istvánnét, Balla Irma barátnőjét. Vallomása szerint Balla Irma a halálát megelőző napokban beszélt neki arról, hogy van egy barátja, aki "fideszes munkatársa" is, de a felesége rendkívül féltékeny rá, s többször csúnyán megfenyegette.

Ugyancsak tanúként hallgatták meg H. Csaba vállalkozót, aki a Balla Irma meggyilkolását követő kora reggel találkozott Balla fiával, a gyilkossággal vádolt S. Sándorral. Elmondása szerint a fiú nyugodt, kiegyensúlyozott volt, vérnyomok nem voltak rajta, semmi nem utalt arra, hogy ő követte volna el a szörnyű tettet, amiről egyébként S. Sándor - mint korábbi vallomásából kiderült - csak aznap délután szerzett tudomást.

A bíróság szintén tanúként hallgatta meg D. Lászlót. A lopás miatt most is előzetes letartóztatásban lévő fiatalember 8 napig dolgozott a Balla Irma háza melletti, közös telken egy építkezésen segédmunkásként. A tárgyaláson derült ki, hogy D. László a Balla-gyilkosság elkövetése előtt egy hónappal szabadult a börtönből, s anyagi gondjai voltak.

Kiderült az is, hogy egy másik ügyben gyanúsítottként, önként tett három vallomása során "a Balla Irma-gyilkosság részleteiről is vallott".

Ezt a vallomást az ügyészség és a védelem képviselői megismerhetik, de a sajtó nem, nyilvánosságra nem hozható - közölte a bíró.

D. László egyébként az eljárás során visszautasította a poligráfos hazugságvizsgálatot. "Sajnos tolvaj vagyok, s mindent ilyen szemmel figyelek" - indokolta a bíróság előtt, hogy az ablakon át miként szemrevételezte Balla Irma lakását, amikor a háza előtt talicskázott anyagokat a szomszédos építkezésre.

A bírósági tárgyalás július 13-án D. László újabb tanúmeghallgatásával folytatódik Debrecenben.

Magyar György ügyvéd, a gyilkossággal gyanúsított S. Sándor védője, a tárgyalást követően az MTI-nek elmondta: legalább hat olyan szál van, ami végigvizsgálva elvezethet a valódi gyilkoshoz.

A hetedik szálnak nevezte az S. Sándor elleni vádat, ami szerinte "teljes tévút, zsákutca". S. Sándor nem anyagyilkos - tette hozzá az ügyvéd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását