2024. április 27. - Zita

A rasszista indíttatás kizárva

Nem merült fel rasszista indíttatás a kerepesi általános iskola egyik diákjának júniusban történt megverése kapcsán a rendőrségi eljárás jelenlegi állása szerint - közölte az ügyben eljáró gödöllői rendőrkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.
2009. július 9. csütörtök 16:33 - HírExtra
Lukács Zsuzsa elmondta, hogy csoportos garázdaság miatt indult meg a több fiatalkorút érintő vizsgálat. Eddig három nyolcadikos tanulót, két lányt és egy fiút hallgattak ki.

Az előzményekről közlése szerint annyit lehet tudni, hogy a diákok szerették volna felhívni magukra a figyelmet valamilyen csínytevéssel, amit az interneten adhatnának közre. Ezért kiszemelték maguknak egy lánytársukat, akit június 15-én az iskola udvarán körbeálltak és verni kezdtek. A jelenetet mobiltelefonon rögzítették, majd a filmet feltették az internetre. A sajtóreferens utalt arra, hogy a 7-8 elkövető között több roma származású fiatal is volt.
Az interneten valaki megnézte a diákverést, s az esetet bejelentette a rendőrségen. Így indult meg a nyomozás.

Lukács Zsuzsa kitért arra, hogy a kihallgatott gyerekek állítják: nem rasszizmus vagy a megvert lány Nagy-Magyarországot ábrázoló trikója miatt került sor a tettlegességre, hanem csínytevésnek szánták az akciót. Erre utal a filmjelenet címe is, amely "iskolai box" néven került be a köztudatba. Az ügyben a következő napokban további gyanúsítottakat hallgat ki a rendőrség.

Csoportos garázdaságért akár 5 év börtönbüntetés is kiszabható, ám mivel ez esetben fiatalkorúakról van szó, bűnösségük bebizonyosodása esetén is jóval enyhébb ítélet várhat rájuk - közölte a rendőrségi sajtóreferens.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását