2024. május 18. - Erik, Alexandra

Világpremier Budapesten dinókkal

A világon először Budapesten mutatják be a dinoszauruszok életét bemutató kiállítást, amely 240 millió évvel röpíti vissza az időben az érdeklődőket.
2009. július 8. szerda 07:08 - HírExtra
A több mint 5000 négyzetméteren bemutatásra váró „jószágok” között vannak félelmetes ragadozók és egészen szelíd, növényevő fajták is. A 13 színen összesen 31, robotok által működtetett dinoszaurusz látható, amelyek mozognak, sőt, hangot is hallatnak. S bár teljesen életszerűek, a közelükbe lehet merészkedni, és meg is lehet őket érinteni.

Az érdeklődők információkat kapnak arról, milyen lehetett a világ akkor, amikor ezek a lények éltek, s arról is, hogy miért pont olyanná fejlődött, mint amilyen most. A kiállítást egyaránt ajánlják a gyerekeknek és a játékos, a robottechnika iránt érdeklődő felnőtteknek – olvasható a Multimédia Kft sajtóanyagában, amely meglepetéseket ígér azoknak, akik felkeresik a kiállítást.

A kiállítás tulajdonosa az argentin Gabriel Caputo. A Budapest után az egész világot beutazó kiállítás a szecsuáni Robot Intézet, az argentínai Live World, és a brit Hard To Handle cég együttműködésében valósul meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását