2024. május 20. - Bernát, Felícia

Százmilliókat csalt ki egy asszony

Mintegy 365 millió forintot kért kölcsön egy hajdúböszörményi asszony, de csak töredékét, 18 milliót adott meg a hitelezőinek; ügyét a rendőrség vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek - közölte az MTI-vel kedden a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője.
2009. július 7. kedd 11:29 - HírExtra
A rendőrség üzletszerűen elkövetett jelentős kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást K.-né H. Henriett hajdúböszörményi lakos ellen, aki 2005 októberétől több magánszemélytől különböző indokkal (például gyermeke műtétje, társasházi építkezésben lévő érdekeltsége) pénzt kért kölcsön, havi 5-10 százalékos kamat ígéretével - mondta Vezendi Jánosné rendőr őrnagy.

Az asszony a kölcsönkért összeget nem adta vissza, csupán néhány esetben fizetett részösszegeket, kamatot - fűzte hozzá.

Elmondta azt is, hogy a nyomozás során 53 kölcsönadót hallgattak meg a nyomozók. Vallomásuk és a rendelkezésre álló okiratok alapján összesen mintegy 365 millió forintot adtak kölcsön a 36 éves asszonynak. A hitelezők összesen 18 millió forintot kaptak vissza.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyet vádemelési javaslattal - 53 rendbeli csalás bűntett elkövetése miatt - megküldte a felügyeletet gyakorló Debreceni Városi Ügyészségre - közölte a rendőrségi szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását