2024. június 1. - Tünde

Kihívás a javából! Filmes adaptáció készül a történet nélküli ősárkádjátékból

Filmadaptációt készít a Universal Pictures filmstúdió az 1979-ben, az akkori Atari otthoni játékgépekre készült Asteroids című egyszerű sci-fi témájú lövöldözős játékból.
2009. július 4. szombat 18:42 - HírExtra
A történet nélküli, ősrégi játék adaptációjának licencéért négy filmstúdió is versengett, a versenytárgyalásokat végül is a Universal nyerte meg. A forgatókönyvet Matthew Lopez írja majd - olvasható a Yahoo hírportálon (news.yahoo.com).

Az Asteroidsban a játékos egy háromszög alakú űrhajót irányított egy aszteroidamezőben. A cél mindössze annyi volt, hogy az összes feléje áramló óriási aszteroidát, illetve repülőcsészealjat szétlője, miközben el kellett kerülnie, hogy nekik ütközzön.

Más, mai modern számítógépes játékkal ellentétben az Asteroidsnak semmilyen története, vagy kidolgozott univerzuma nem volt, így a stúdió szabad kezet kaphat, hogy a semmiből építsen fel egy forgatókönyvet. Az Universal számára nem ismeretlen az, hogy egy ilyen egyszerű játékból filmet készítsen, lévén a Hasbro táblás stratégiai játékait, a Battleshipet és a Candylandet is adaptálni fogja.

Matthew Lopez a Disney stúdió iskolájában tanulta hivatását és olyan filmek forgatókönyvein dolgozott, mint az Esti Mesék és a Boszorkányhegy, illetve ő írta a Varázslótanonc forgatókönyvét is, amely egy 1940-es rajzfilm alapján készült és főszereplői Nicholas Cage, illetve Jay Baruchel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását