2024. május 16. - Mózes, Botond

Hamis bankkártyával vettek fel több milliót

Hamisított bankkártyákkal több millió forinthoz jutott az OTP bankautomatáiból két román állampolgár egy nap alatt Győrött, az elkövetők már előzetes letartóztatásban vannak - közölte a rendőrség szerdán.
2009. július 1. szerda 13:08 - HírExtra
Készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytatják az eljárást ellenük - mondta Szabó György alezredes, a győri rendőrkapitányság megbízott osztályvezetője szerdán sajtótájékoztatón.

Ismertetése szerint az OTP biztonsági ügyelete gyanús tranzakciót észlelt, és nyomban értesítette a rendőrséget. Az érintett bankfióknál elfogták a gyanúsítottakat, ruházatuk és járművük átvizsgálásakor 108 plasztikkártyát találtak. A tettesek külföldi bankok által kibocsátott bankkártyák másolatait használták. Csak Győrött tizennégy sikeres tranzakciót hajtottak végre, és ennek nyomán több mint 3 millió forintot zsebeltek be. További negyvenkét sikertelen kísérletük is volt, amellyel 8 millió forintot meghaladó kárt okozhattak volna.

Rátkai Károly alezredes közölte: a kár a kibocsátó vagy az elfogadó bankot terheli. ozzátette: a gyanúsítottak elismerték, hogy más országban is tettek kísérletet automatából pénzt felvenni. Találtak is náluk svéd koronát, eurót és lejt.

A rendőrség a nyomozást kiterjeszti, azt is vizsgálja, hogy más magyarországi településen is ténykedtek-e az elkövetők.

A bankkártyával való visszaélés büntetése kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását