2024. április 27. - Zita

Obama csatát nyert: jöhet egy jobb korszak!

Washingtonban Barack Obama győzelmének könyvelik el azt, hogy az amerikai törvényhozás pénteken elfogadta a gázkibocsátást korlátozó törvényt.
2009. június 27. szombat 11:34 - HírExtra
A tervezet értelmében 2020-ig a globális felmelegedést generáló gázok kibocsátását 17 százalékkal kell csökkenteni a 2005-ös szinthez képest. A globális felmelegedés elleni harc a januárban beiktatott amerikai elnök szívügye, és választási kampányának is egyik kulcseleme volt. Még a pénteki szavazás előtti órákban is győzködte a honatyákat, hogy a 1200 oldalas, gázkibocsátást korlátozó törvénytervezetre adják a voksukat".

Végül 219-212 arányban fogadták el a törvénytervezetet, vagyis Obama számára nagyon is szoros küzdelemben dőlt el a verseny, legalábbis egyelőre az alsóházban, mert a dokumentumról az ősszel még a szenátus is szavazni fog.

Az elnök a szavazás után azon nyomban melegen üdvözölte a képviselőház döntését, mondván, hogy a jövő diadalmaskodott a múlt fölött, és egy merész, de elkerülhetetlen korszak veheti kezdetét.

A tervezetbe belevették azt is, hogy előtérbe kell helyezni az elektromos energiával működő járművek gyártásának és a szén-dioxidot befogó technológiák fejlesztését.

Elemezők szerint a pénteki szavazás erősíti majd Obama pozícióit a decemberben esedékes koppenhágai ENSZ által megrendezendő klímavédelmi világkonferencián.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását