2024. április 30. - Katalin, Kitti

Névre várnak a kisgólyák

K betűvel kezdődő nevekre várnak javaslatokat a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) munkatársai a négy cseperedő nagyhalászi gólyafiókának.
2009. június 25. csütörtök 18:25 - HírExtra
Az ajánlott nevek lehetnek valódi keresztnevek, vagy melléknevek, amelyek a fiókára jellemző tulajdonságokra vonatkoznak. A névjavaslatokat június 28-án éjfélig várják a szervezők a nagyhalaszgolyakamera.blogspot.com oldalon, s utána kezdődik majd a szavazás - közölte az MME az MTI-vel.

Az egyesület tavaly is meghirdette a névadást, az akkori négy gólyafi a Csenkesz (HX827), Csalán (HX828), Cseresznye (HX829) és Csucsor (HX830) neveket kapta. A szakemberek idén K betűvel kezdődő neveket kívánnak adni a madaraknak, hogy ezzel is tisztelegjenek a helyi műemlék, a Csuha-Kállay-kúria előtt. A gólyafészek így egy másik nevezetességhez is kapcsolódik majd.

A fiókák már rendelkeznek egyedi jelölőgyűrűvel, melyeknek köszönhetően a későbbi életük során azonosítani lehet őket: a HY522, HY523, HY524 és HY525 praktikusak, de mégsem túl barátságos megnevezések - olvasható a gólyablogon, ahol az érdeklődők megírhatják keresztnév javaslataikat is.

A blog szerzője az érdeklődők figyelmébe ajánlja, hogy lehetőleg magyar nevet válasszanak, amely nem kötődik nemhez, hiszen nem tudni, a kis gólyák hímek vagy tojók. Érdemes megfigyelni a viselkedésüket, vagy egyéb tulajdonságaikat a webkamera képein, ez is segíthet a névválasztásban. További szempont lehet még, hogy Nagyhalász, a gólyák szülőhelye a Rétközben található, Nyíregyházától északra, a Tisza közelében. Minden gyűrűhöz tartozó névajánlás közül az MME három munkatársa fogja kiválasztani azt a 10-10 nevet, amelyet végül szavazásra bocsátanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását