2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Margit híd "bombát robbant" a Közgyűlésben?

A Margit híd felújításával és az ehhez szükséges plusz 17 milliárd forintos költségvetési átcsoportosítással összefüggő kérdésekről várható a legnagyobb vita a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén.
2009. június 25. csütörtök 07:12 - HírExtra
Havas Szófia (MSZP) jelezte: sem a költségvetési átcsoportosítást, sem azt nem szavazza meg, hogy a nyári szünetre Demszky Gábor főpolgármester vegye át a pénzügyi bizottság hatásköreit. Ez esetben mindkét téma csak ellenzéki támogatással kaphat zöld utat. Az ellenzékiek azonban korábban már többször kinyilvánították, hogy költségvetést nem szavaznak meg.

A Margit híd felújítása kapcsán a KDNP paritásos önkormányzati bizottsági, a főpolgármester pedig számvevőszéki vizsgálatot kezdeményez a jelentős drágulás miatt.
A közgyűlés nyári szünet előtti utolsó munkanapján a több mint félszáz téma közt szó lesz a városvezetés azon javaslatáról is, hogy az országos főépítésznél kezdeményezzék a XXIII. kerületi, az M5-ös autópálya melletti védett erdő átminősítését, s így azt be lehessen építeni. A városüzemeltetési bizottság szerdán elutasította ezt a javaslatot.

A közgyűlés dönt a kéményseprési díjak áfaemelés miatti növeléséről, a budapesti egészségügyi modell cselekvési tervéről, a Kossuth téri mélygarázs megvalósításáról és az állatkert további rekonstrukciójáról is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását