2024. május 17. - Paszkál

Csúnyán leszerepelt a patinás csapat

Már a Konföderációs Kupa fináléjára - leginkább a brazilok ellen - készülnek az Egyesült Államok labdarúgói, miután szerda este az elődöntőben 2-0-ra legyőzték az addig 35 mérkőzésen át veretlen, Európa-bajnok spanyol csapatot.
2009. június 25. csütörtök 11:18 - HírExtra
Az amerikaiak 11 év után verték meg újra a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistájának aktuális első helyezettjét, ezt megelőzően legutóbb, 1998-ban a brazil válogatottat sikerült két vállra fektetniük. Bob Bradley szövetségi kapitány boldogan nyilatkozott a találkozó után, annak ellenére, hogy fiát, Michaelt a 87. percben kiállította a játékvezető, így ő nem léphet pályára a fináléban.

"Nagyszerű volt a csapatmunkánk, mindenki hozzátette a magáét, küzdöttünk, amennyire csak erőnkkel bírtuk - mondta. - Ha a spanyol csapat az ellenfél, alapvetően védekezésre kell felkészülni. Szervezettek voltunk hátul, de ez még nem lett volna elég, a megszerzett labdával mozogni kellett, hogy helyzeteket alakítsunk ki. Megpróbáltuk bezárni Xavit, ezzel visszafogni játékát, egyben pedig megakadályozni mélységi passzait. Agresszívnak kellett lennünk, hogy megzavarjuk ellenfelünket. Ehhez társult, hogy sikerült megtartanunk a labdát, és tudtunk előre felé hatékonyan játszani."

Arra a kérdésre, hogy ez volt-e az amerikai futball eddigi legnagyobb eredménye, Bradley úgy reagált, a szerdai mérkőzés mindenképpen azok közé tartozik, melyeken előreléptek.
"Sikerünk a bizonyítéka játékosaink fejlődésének. Közülük egyre többen játszanak külföldön, nagy csapatokban" - tette hozzá.

A spanyol válogatottnak nem sikerült megdöntenie Brazília 35 mérkőzésből álló veretlenségi sorozatát, pedig Vicente del Bosque szövetségi kapitány szerint mindent elkövettek ezért.

"Ma a helyzeteknél hiányzott az utolsó jó megoldás. Számos lehetőségünk adódott, de egyszerűen bezárták előttünk a kaput" - fogalmazott a tréner, aki még megemlítette, hogy az amerikaiak nagy energiával futballoztak, gyorsak voltak a támadásoknál, s voltaképpen meglepték őket.

A 19 éves Jozy Altidore, az első gól szerzője úgy véli, sokat jelentett, hogy a Villarrealban futballozik."Ezeknek a srácoknak a többsége ellen már játszottam, ismerem őket, néhány információval el is láttam az edzőnket - mondta. - A meccs előtt néhányuknak üzenetet küldtem, hogy mi nyerünk, és igazam lett."

A második találatot jegyző Clint Dempsey már a brazilok elleni döntőre készül, noha a dél-amerikaiak még be sem jutottak a fináléba.

"Mindannyian boldogok vagyunk, de tudjuk, hogy a brazilok elleni egy másik meccs lesz" - fogalmazott a találkozó után, majd az újságírók derültségét észlelve, a helyzetet mentendő hozzátette: "Elnézést, mindenki annyira a brazilokkal számol..."

A dél-amerikaiakat a házigazdák akadályozhatják meg a döntőbe kerülésben. A második elődöntő csütörtökön 20:30-kor kezdődik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását