2024. május 17. - Paszkál

Kemény meccs lesz

Nem számítanak könnyű győzelemre a címvédő brazil labdarúgó-válogatott játékosai a házigazda dél-afrikaiak ellen, a Konföderációs Kupa második elődöntőjében, csütörtökön.
2009. június 24. szerda 11:45 - HírExtra
"Nincs veszteni valójuk, tudják, hogy a braziloktól ki lehet kapni, győzelem esetén viszont örömünnep lenne nálunk" - mondta Luís Fabiano, a brazilok támadója, aki eddig három gólt szerzett a tornán.

A csoportküzdelmek során a dél-amerikaiak az egyiptomiakat nyögvenyelősen verték 4-3-ra, az amerikaiak és az olaszok ellen viszont nagyszerű játékkal győztek 3-0-ra, vagyis a papírformán túl a javuló teljesítmény miatt is ők az összecsapás esélyesei. A dél-afrikaiak gólnélküli döntetlennel kezdtek az irakiakkal szemben, majd 2-0-ra verték az új-zélandiakat, végül ugyanennyire kaptak ki az Európa-bajnok spanyoloktól.

"A házigazdák ellen mindig nagyon nehéz játszani, biztosan motiváltak lesznek, ráadásul brazil edzőjük van, aki sokat tud a csapatunkról" - nyilatkozott André Santos, a selecao balhátvédje.

A két csapat korábban mindössze kétszer találkozott egymással, mindkét alkalommal Johannesburgban: 1996-ban 3-2-re, egy évvel később pedig 2-1-re nyertek a brazilok.

A tét nem csak a presztízs miatt nagy, a fináléba jutás ugyanis legalább 2,3 millió (a végső győztes 2,7 milliót kap) eurót ér. A nemzetközi szövetség egyébként is busás összeget fizet a kupa valamennyi résztvevőjének, hiszen már a csoportkörben búcsúzó négy gárda is egy-egy millióval gazdagabban térhetett haza.A csütörtöki találkozó 20:30 órakor kezdődik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását