2024. április 29. - Péter

Jelentős közteherviselés

A Deloitte cégcsoport két társasága milliárdos nagyságrendben fizetett és fizet be minden évben a központi költségvetésbe - olvasható abban a helyreigazítási kérelemben, amelyet a Deloitte Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gion Gábor küldött a Magyar Hírlap főszerkesztőjének a lapban kedden megjelentek miatt. A kérelmet az MTI-hez is eljuttatták.
2009. június 23. kedd 23:00 - HírExtra
A Magyar Hírlap keddi számában azt írta, hogy a kis- és középvállalkozások adminisztrációs terheinek teljes köréről készít átfogó felmérést a Deloitte Zrt. a gazdasági tárca megrendelésére 107,4 millió forintért. Mint a lap írta, a felmérésnek és elemzésnek már el kellett volna készülnie, ám ez mind a mai napig várat magára.

A Magyar Hírlap megjegyezte: az adótanácsadó cég a jelek szerint maga is alkalmazza az adóalap-csökkentési technikákat, hiszen a cégnyilvántartásból elérhető legfrissebb, tehát 2008-as pénzügyi beszámoló szerint tavaly mindössze 5,5 millió forintot fizetett be a központi költségvetésbe.

Utóbbi, a Deloitte által valótlannak minősített állítással összefüggésben a társaság elnök-vezérigazgatója azt közölte helyreigazítási kérelmében, hogy a Deloitte cégcsoportnak két társasága működik Magyarországon: a Deloitte Üzletviteli és Vezetési Tanácsadó Zrt., illetve a Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft., amely cégek 2008-ban - csakúgy, mint az elmúlt években - jelentősen kivették részüket a magyarországi közteherviselésből.

"Társaságaink a cikkükben megjelölt összeg több százszorosának megfelelő, milliárdos nagyságrendű befizetést teljesítenek és teljesítettek minden évben - így 2008-ban is - a központi költségvetés részére, társasági adó, helyi iparűzési adó, ÁFA, innovációs járulékok, személyi jövedelemadó és bérjárulékok megfizetése formájában" - írta.

A Magyar Hírlap azon közlésével kapcsolatban, hogy a felmérésnek és az elemzésnek már el kellett volna készülnie, Gion Gábor úgy reagált: a cikkben tévesen sugalmazták, hogy a Deloitte Zrt. nem teljesítette a hazai kis- és közepes vállalkozások adminisztratív terheinek felmérésére és elemzésére vonatkozó megbízását.

A valóság ezen állítással szemben az - folytatja az elnök-vezérigazgató -, hogy a Deloitte nyílt és szabályos közbeszerzési eljárás keretében elnyert, fenti tárgyú megbízását határidőben, szerződésszerűen teljesítette, az elkészült, végleges dokumentumokat a megbízónak átadta. A társaság megbízója, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium a megbízás teljesítését elfogadta, és az erről szóló hivatalos teljesítésigazolást a Deloitte Zrt. részére kiadta - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását