2024. május 19. - Ivó, Milán

Visszafizettek a költségtérítésből

Csaknem félmillió fontot fizettek vissza eddig a brit parlament alsóházának képviselői, akiknek évekre visszanyúló költségtérítési ügyei az utóbbi évtizedek legnagyobb belpolitikai botrányát robbantották ki Nagy-Britanniában.
2009. június 19. péntek 20:09 - HírExtra
A londoni parlament által pénteken közzétett adatok szerint 182 alsóházi törvényhozó eddig összesen 478 616 fontot (több mint 150 millió forintot) utalt vissza kérdéses jogcímeken felvett képviselői költségtérítéseiből. A legnagyobb visszafizetett összeg 33 ezer font volt; ezt Barbara Follett kulturális államtitkár - Ken Follett világhírű regényíró felesége - adta vissza a kincstárnak.

A 646 tagú westminsteri alsóházban a kormányzó Munkáspárt képviselőire jutott a visszafizetések kétharmada - 316 ezer font -, a legnagyobb ellenzéki erő, a Konzervatív Párt frakciótagjai 130 ezer fontot térítettek vissza, a teljes eddigi összeg 27 százalékát.

A belpolitikai botrányt az a leleplező riportsorozat kavarta, amelyet a The Daily Telegraph, a legnagyobb brit konzervatív napilap indított május elején a képviselők által gyakran egészen abszurd címeken felvett költségtérítésekről.

A lap által ismertetett legkirívóbb elszámolások között előfordult kerti medencébe való úszó kacsaház beszerzési költsége, helikopter-leszállóhely kialakítása és várárok-tisztítás ugyanúgy, mint templomi jótékonysági adomány, háborús megemlékezésre készíttetett koszorúk és ajándéknak szánt teddy mackók árának visszaigénylése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását