2024. április 29. - Péter

Gyurcsányék állnak nyerésre

Részítéletet hirdetett a Fővárosi Bíróság pénteken a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Veres János volt pénzügyminiszter ellen indított polgári perben; a közérdekű adatok nyilvánosságához fűződő jog megsértésének megállapítására irányuló kérelmet a bíróság elutasította.
2009. június 12. péntek 19:02 - HírExtra
A bíróság a felperesek keresetét az államháztartás állapotáról szóló jelentés kiadása kapcsán elutasította - mondta az ügyben eljáró bíró.

A bíróság ugyancsak elutasította a választás szabadságához való jog megsértésének megállapítására irányuló kérelmet.

A részítélet ellen 15 napon belül lehet fellebbezni.A felperesek egyebek mellett fejenként százezer forintot követelnek azért, mert a 2006-os országgyűlési választások előtt a volt kormányfő szerintük nem engedte nyilvánosságra hozni a költségvetési adatokat, és ezzel sérült a szabad választáshoz való joguk.

Pataki Árpád közölte, azért született részítélet, mert a negyedrendű alperes (Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium államtitkára) vonatkozásában nem hozott döntést a bíróság.
Eredetileg 199 magánszemély indította a pert, amelytől azóta többen elálltak. A pénteki tárgyaláson 12 felperes jelent meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

d.a.angela
2009. június 12. 20:05
Buli...Na ezen kéne változtatni. Tételesen szeretném tudni mi jött be az állami kasszába, milyen címen és mire milyen címen költi el. Mert végül is az én pénzemből levonott adót költik. És ha elegem lesz és nem fizetek adót, akkor miből költenek majd? Na ezért szavaztak sokan a jobbikra, mert megígérték , hogy ezekkel a dolgokkal elszámoltaják őket. Kíváncsi is lennék, szerintem jogom van hozzá, aztán ha minden ok, nem kell félniük.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását