2024. május 17. - Paszkál

F1: 13 csapat nevezett, köztük a Ferrari is

Tizenhárom csapat - közte mind a tíz idei - szerepel a jövő évi Forma-1-es rajtlistán, amelyet pénteken hozott nyilvánosságra a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).
2009. június 12. péntek 12:41 - HírExtra
Öt istálló - a McLaren-Mercedes, a BMW-Sauber, a Renault, a Toyota és a Brawn GP - csak feltételes indulási jogot kapott, ezeket további egyeztetésre kéri a szervezet. Esetükben június 19-ig, azaz jövő péntekig várható a végleges döntés. A másik öt csapat - Ferrari, Red Bull Racing, Toro Rosso, Williams és Force India - esetében nincs szükség újabb egyeztetésre.

Új istálló az F1-es palettán a spanyol Campos GP, a brit Manor és az amerikai US F1.
A jövő évi szezon kapcsán több istálló a Forma-1 elhagyásával fenyegetett, amennyiben a tervezett szabályok módosítás nélkül lépnek életbe.

A csapatok és Max Mosley FIA-elnök között hónapok óta zajlik a vita, mert a szövetség jövőre be szeretné vezetni az úgynevezett költségvetési sapkát. Ennek lényege, hogy nagyobb technikai és fejlesztési szabadságot kapnak azok az istállók, amelyek elfogadják, hogy egy évben nem költenek többet, mint a FIA által meghatározott 40 millió font.

A Ferrari, a Renault, a Toyota, a Red Bull Racing és a Toro Rosso a költségek fokozatos csökkentése mellett érvel, valamint azt szeretné, ha a 2009-es szabályok 2010-ben még érvényben maradnának, és legkésőbb pénteken aláírnák a részvétel feltételeit rögzítő új Concorde-egyezményt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását