2024. május 23. - Dezső

Elhunyt Somló Ferenc

Elhunyt Somló Ferenc Jászai Mari-díjas, Déryné-gyűrűs színművész, a Miskolci Nemzeti Színház örökös tagja - tájékoztatta a teátrum az MTI-t kedden.
2009. június 9. kedd 23:48 - HírExtra
A színművészt, akit életének 91. évében, június 7-én ért a halál, a Miskolci Nemzeti Színház saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

Somló Ferenc 1918. szeptember 10-én született Budapesten. Pályáját 1936-ban vidéki társulatoknál kezdte táncoskomikusként. 1949-ben a Pécsi Nemzeti Színházhoz került, ahol olyan művészekkel játszott együtt mint Bessenyei Ferenc, Avar István, Tomanek Nándor, Máthé Erzsi vagy Kálmán György. 1960-tól 1981-ig, nyugdíjazásáig a Miskolci Nemzeti Színház tagja volt, elsősorban karakterszerepeket játszott.

Nyugdíjba vonulását követően is gyakran hívták egy-egy szerepre, egész estés darabban legutóbb 1994-ben lépett színpadra a Miskolci Nemzeti Színházban. Aldo Nikolai Hárman a padon című darabjában Várhegyi Mártával és Sallós Gáborral játszott együtt.

Munkássága elismeréseként 1960-ban megkapta a Jászai Mari-díjat, valamint Miskolc város színházi elismerését, a Déryné-gyűrűt is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását